Actualitate

O nouă medalie pentru România: Olimpiada Internațională de Lingvistică încheiată cu medalierea cu bronz a unui tânăr din Ploiești

România și lotul olimpic trimis de țară au obţinut, prin Matei Costin Banu, de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti, o medalie de bronz la a XVII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Lingvistică, desfăşurată în orașul Yongin din Coreea de Sud, în intervalul 29 iulie – 2 august, informează Ministrul Educaţiei Naţionale (MEN), relevă site-ul transparentnews.ro.

Matei Costin Banu (elev al liceului ploieștean „Mihai Viteazul”) a obținut și în 2017 o medalie de bronz, în capitala Irlandei, la Dublin. Din Lotul Olimpic al României au mai făcut parte: Ilinca-Dora Andone (elevă a Colegiului Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti), Luiza-Natalia Ionescu (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Eric-Alexandru Moroşan (Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Botoşani).
Cele care le-au fost alături şi i-au coordonat pe tineri elevi români au fost Roxana Magdalena Preda (Dincă) şi Valentina Cojocaru, cadre didactice la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației Naționale, ce a fost transmis, în 5 august 2019, Agenției naționale de presă, AGERPRES.

Ileana Kiss


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.