Actualitate

O româncă bătrână a luat cina cu Suveranul Pontif. Gestul care a făcut înconjurul lumii

 

O femeie în vărstă de 75 de ani, din România, a luat cina cu Papa Francisc, după ceremonia de inaugurare a unui adăpost din Roma, Italia, potrivit  transparentnews.ro

Papa Francisc a venit la cină şi a mâncat alături de nevoiaşii printre care s-a numărat şi o româncă

Doamna Elena nu a avut o viaţă uşoară, iar acum a ajuns la un adăpost pentru oamenii nevoiaşi din Roma.

Prezent la inaugurarea stabilimentului, Papa Francisc a văzut-o pe femeie, iar după ce i-a adresat cuvinte de încurajare a invitat-o să-i stea alături la cina festivă ce a avut loc după evenimentul de inaugurare.

La 75 de ani, doamna Elena se acomodează că noua ei casă şi familie. Românca locuieşte de câteva zile într-un centru pentru săraci din Roma, abia ridicat. Nu a avut o viaţă uşoară.

Femeia a rămas în stradă la bătrâneţe după ce rulota în care îşi strânsese toată agoniseala de o viaţă a ars într-un incendiu. Nici nu visa că la prima cină în noua locuinţă, musafir va fi chiar Suveranul Pontif.

„Vin din România, din Transilvania”, a mărturisit românca.

La câţiva paşi de piaţa Sfântul Petru, centrul poate găzdui 50 de oameni. Alţi 200 de oameni îi calcă pragul pentru o masă caldă. Banii vin de la Vatican. Papa Francisc a făcut o prioritate din ajutorarea săracilor, bolnavilor şi a oamenilor în dificultate. Centrul oferă şi îngrijiri medicale celor care au nevoie de ajutor.

„Papa Francisc este un Papă foarte bun! Ajută pe toată lumea. Îi adresez mulţumiri Papei!”, a spus românca.

Duminică, Papa va ţine o slujbă pentru a marca Ziua Săracilor.Este pentru al treilea an consecutiv când Suveranul Pontif marchează această zi pe care tot el a creat-o pentru a atrage atenţia celor peste 1 milion de catolici din întreaga lume asupra situaţiei celor nevoiaşi.

Lucian Ionescu

 


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.