sâmbătă 18 august 2018 5:58 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / Buzz / O simpla analiza de sange va diagnostica si localiza rapid prezenta unei tumori oriunde in corp
Adpres Market

O simpla analiza de sange va diagnostica si localiza rapid prezenta unei tumori oriunde in corp

AdpresFM - Radio Online Stations  

All for Romania
All for Romania – Stiri din Romania si Diaspora

Cercetatorii de la Universitatea din California, San Diego, au descoperit o noua metoda de diagnosticare a unor tumori canceroase. Este un nou test de sange, bazat tot pe biomarkeri, dar care este mult mai rapid si mai precis decat analizele disponibile in prezent. Acest test poate arata imediat daca un pacient are cancer, dar va indica si organul unde s-a dezvoltat tumoarea.

Biomarkerii sunt molecule care indica prezenta sau absenta unei tumori in corp. Ei sunt folositi pentru a detecta foarte multe boli, inclusiv diferite forme de cancer. Aceste molecule pot detecta semnalele anormale transmise in corp de diferite tumori canceroase, identificand mutatiile geneticeproteinele eliberate în corp sau genele lipsa.

In prezent, medicii recomanda teste de sange cu biomarkeri pacientilor bolnavi sau suspecti de cancer, insa analizele vizeaza in mod specific un anumit tip de cancer: de san, de colon etc. Pentru a verifica sanatatea mai multor organe, pacientul ar trebui sa faca mai multe teste cu biomarkeri, procedura care ar fi foarte costisitoare si de durata. Problema aceasta va disparea insa daca va putea fi realizat un test de sange universal, pentru depistarea si localizarea unei tumori canceroase.

In 45 de minute poti sa stii daca ai cancer

Cum este diagnosticata prezenta unei tumori canceroase
In cadrul noului studiu, cercetatorii au folosit o baza de date cu modele care indicau prezenta de tesut sanatos în 10 zone ale corpului: ficat, plamani, colon, intestin, rinichi, pancreas, splina, stomac, sange. Apoi, aceste date au fost comparate cu mostre de sange ale pacientilor care aveau cancer, scrie publicatia. Astfel, au fost obtinuti biomarkeri care pot indica exact organul afectat de boala.

Prin urmare, daca acest test de sange va putea fi folosit pe scara larga, pacientul va putea afla imediat unde anume este localizata o tumoare canceroasa. Biomarkerii pot salva viata pacientilor, pentru ca vor detecta boala în stadii incipiente, cand inca nu exista simptome. Acest lucru se va dovedi extrem de util mai ales in cazul unor forme de cancer care de obicei sunt diagnosticate mult prea tarziu, cum este cancerul de pancreas.

Un test universal de sange care poate detecta prezenta de tumori canceroase va fi de mare ajutor pentru oncologi, pentru ca vor sti imediat care este organul bolnav. Astfel, ei pot interveni foarte repede, fara sa mai fie nevoie de alte investigatii suplimentare, care pot dura mult, doar pentru a localiza corect tumoarea. Tratamentul poate incepe mai repede, iar pacientul va avea sanse mai mari de vindecare.

Concluziile noului studiu au fost publicate in revista de specialitate Nature Genetics.

Sursa: bzi.ro

O simpla analiza de sange va diagnostica si localiza rapid prezenta unei tumori oriunde in corp
Editor

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com