miercuri 17 octombrie 2018 11:13 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / O uriaşă EXPLOZIE SOLARA va afecta Pământul în 24 de ore. Sateliţii, internetul şi alimentarea cu electricitate ar putea fi grav afectate
Adpres Market

O uriaşă EXPLOZIE SOLARA va afecta Pământul în 24 de ore. Sateliţii, internetul şi alimentarea cu electricitate ar putea fi grav afectate

AdpresFM - Radio Online Stations  

O uriaşă explozie solară va afecta Pământul în următoarele 24 de ore. Sateliţii, internetul şi alimentarea cu energie electrică vor fi grav afectate.Anunţul a fost făcut de specialiştii NASA şi cei ai Agenţiei Spaţiale Europene.

Cercetătorii au precizat că explozia solară este una dintre cele mai puternice înregistrat din anul 2007, iar de la începutul anului şi până în prezent au fost înregistrate două astfel de explozii.

Potrivit specialiştilor, furtunile solare se împart în patru componente care pot avea un impact asupra Pământului:

-explozia solară – o explozie majoră în atmosfera Soarelui care proiectează fotoni la viteze uriaşe;
-CME (Coronal Mass Ejections) – nori uriaşi de plasmă şi câmpuri magnetice care se formează în atmosfera Soarelui;

Vânturile solare – furtună de viteze foarte mari care se pot forma oriunde pe suprafaţa Soarelui şi care afectează Pământul doar când se formează în apropierea liniei de ecuator a Soarelui;

Particulele energetice solare – particule încărcate energetic care pot fi eliberate doar în timpul formării norilor de plasmă (CME) şi a exploziilor solare.

Explozia uriaşă de pe Soare afectează grav sistemele electrice

Toate aceste fenomene produse pe Soare afectează grav sistemele de comunicaţii de pe Pământ, sateliţii, internetul, dar şi sistemele de alimentare cu energie electrică, notează Daily Mail.

Articolul O uriaşă EXPLOZIE SOLARA va afecta Pământul în 24 de ore. Sateliţii, internetul şi alimentarea cu electricitate ar putea fi grav afectate apare prima dată în ReporterOnline.NET.

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com