Actualitate

O vioară veche de 310 ani, pe care muzicianul Stephen Morris a uitat-o într-un tren, a fost furată

Muzicianul Stephen Morris a uitat într-un tren din Londra, Marea Britanie, o vioară veche de 310 ani, în valoare de aproximativ 322.000 de dolari, iar poliția a deschis o anchetă pentru a-l găsi pe cel care a luat instrumentul muzical, potrivit BBC.

Muzicianul Stephen Morris a coborât în stația Penge East, din Londra. pe 22 octombrie, uitând în tren instrumentul muzical valoros. Vioara este una dintre puținele realizate de lutierul David Tecchler, în 1709, și a fost restaurată de Morris.

Poliția britanică a obținut imaginile de pe o cameră de supraveghere și are un suspect.

Morris trebuia să cânte la vioară alături de Orchestra Filarmonică Regală, acompaniindu-l pe tenorul italian Andrea Boccelli.

Pentru a putea participa la cele două concerte din Manchester și Leeds, Morris a împrumutat o vioară de la soția lui, ce este, la rândul ei, o muziciană profesionistă.

„Potrivit colegilor mei, interpretarea nu a fost afectată de faptul că am cântat la o altă vioară, dar m-am simțit de parcă aș fi avut un braț amputat”, a declarat violonistul.

Morris l-a rugat pe cel care găsește vioara, pe care a cumpărat-o în anul 2003, să o returneze, caracterizând-o drept „o parte din istorie”.

„Mi-am uitat vioara veche de 300 de ani într-un tren din Londra. Este devastatoare pierderea ei și, pe lângă valoarea acesteia, face parte din viața mea. Am sperat că i-o voi putea da mai departe altui violonist”, a adăugat Morris, ce a raportat poliției britanice pierderea instrumentului muzical.

Sursa: News24.ro.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.