duminică 18 noiembrie 2018 2:31 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / Sport / Oamenii au taxat lipsa de strategie a statului român în sport
Adpres Market

Oamenii au taxat lipsa de strategie a statului român în sport

AdpresFM - Radio Online Stations  

New Challenge Marketing Research, companie de cercetare de piață, a realizat un sondaj de opinie cu privire la starea sportului românesc și la apropiatele alegeri de la Federația Română de Fotbal, programate pentru data de 18 aprilie.


Printre altele, studiul analizează modul în care românii se raportează la starea sportului din țara noastră. Lipsa de strategie a statului român în sport a fost aspru taxată de oameni.

Astfel, pentru cei mai mulți dintre respondenți, “finanțarea din ce în ce mai redusă a sportului de către stat” conduce la obținerea a din ce în ce mai puține medalii la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale sau Europene, în timp ce a doua cauză identificată este “lipsa unei strategii unitare cu privire la sportul românesc”, conform stiripesurse.ro.

Doar 33,8% dintre participanți consideră că starea sportului românesc este bună (și foarte bună), în timp ce 59,7% cred că sportul românesc este într-o stare proastă sau foarte proastă. Majoritatea covârșitoare a participanților la sondaj – 78,7% consideră că sportul ar trebui să fie o prioritate “pentru orice guvern”.

În ceea ce privește alegerile de la FRF, 55,4% dintre respondenți sunt de părere că alegerea lui Ionuț Lupescu ar constitui o soluție reală pentru redresarea fotbalui românesc, în timp ce un procent extrem de mic, 10,1%, este de părere că Burleanu ar trebui să rămână în fruntea FRF. Topul preferințelor e încheiat de Marcel Pușcaș, cu 8%.

Fotbalul rămâne cel mai popular sport în România (26,6%), urmat de Tenis (15,7%), Handbal (7,8%), Gimnastică (7,5%) și Înot (5,4%).

În ceea ce privește situația din fotbal, 69% dintre participanți cred că fotbalul românesc nu se îndreaptă într-o direcție bună. Echipa națională a României ar fi putut obține rezultate mult mai bune în campania precedentă de calificări, consideră 79,7% dintre participanții la sondaj.

Mai mult decât atât, aducerea antrenorului Christoph Daum la cârma echipei naționale a fost considerată drept o soluție proastă de 59,1% dintre respondenți.

Studiul a fost realizat în perioada 10-14 Aprilie 2018, pe un eșantion reprezentativ de 616 persoane, având o marjă de eroare de 3,95%.

Alegerile la FRF sunt programate pentru data de miercuri, 18 aprilie.

Preluare realitatea.net

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com