Actualitate

Oficialii europeni vin la Bucureşti pentru lansarea oficială a Preşedinţiei Consiliului UE

Preşedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, și membrii Colegiul Comisarilor se vor afla la Bucureşti joi și vineri cu prilejul lansării oficiale, la Ateneul Român şi la Palatului Victoria, a Preşedinţiei române a Consiliului UE. 

„Mâine (joi-n.r) şi vineri vom primi vizita preşedintelui Comisiei Europene, a preşedintelui Consiliului European, a preşedintelui Parlamentului European, a membrilor Colegiului Comisarilor Europeni şi împreună marca lansarea oficială, la Bucureşti, a Preşedinţiei Consiliului UE, deţinută de către România, în două clădiri simbolice pentru ţara noastră, mă refer la Ateneul Român şi Palatul Victoria”, a declarat Viorica Dăncilă miercuri, la începutul şedinţei de Guvern.

Începerea oficială a Preşedinţiei române, ce va debuta cu un concert de deschidere începând cu ora 20.00, potrivit unui comunicat al reprezentanţei CE în România.

Şeful CE va susţine, joi, un discurs cu această ocazie. Discursuri vor ţine şi premierul Vasilica-Viorica Dăncilă, preşedintele Parlamentul European, Antonio Tajani, şi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Preşedintele CE va avea, vineri, întâlniri bilaterale cu şeful statului şi ulterior cu premierul Viorica Dăncilă. Cele două reuniuni vor fi urmate de conferinţe de presă.

Astfel, de la ora 10.30, Jean-Claude Juncker va susţine o conferinţă de presă, alături de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, iar de la 12.30 va avea la Palatul Victoria o conferinţă de presă alături de premierul Viorica Dăncilă.

Agenda vizitei oficialului european include şi întâlniri cu preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu.

Vineri, 11 ianuarie, Colegiul Comisarilor va avea întâlniri cu preşedintele României şi prim-ministrul României, pentru a discuta despre priorităţile Preşedinţiei române.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.