Actualitate

Oleksiy Danilov: Ucraina are un nou inamic. Kievul a declarat ca Ungaria spera ca va ocupa o parte din teritoriul Ucrainei cu ajutorul Rusiei. Se face aluzie la teritoriile din Transcarpatia.

Budapesta a fost informată în avans cu privire la planurile Rusiei și a sperat că va ocupa o parte din teritoriul Ucrainei pentru ea însăși, a declarat Oleksiy Danilov, (foto), secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei (NSDC), si, ca de obicei, a amenințat Ungaria cu „consecințe”, scrie ziarul pravda.

Această declarație a fost făcută după ce premierul ungar Viktor Orban a fost numit „un complice al criminalilor de război ruși” și adăugat la baza de date a dușmanilor statului ucrainean scrie site-ul Peacemaker.

Ce nu i-a plăcut lui Viktor Orban

Prim-ministrul Ungariei este inclus pe lista „făcătorului de pace” ca „complice al criminalilor de război ruși” și „propagandist anti-ucrainean”. Site-ul afirmă că Viktor Orban a refuzat să susțină embargoul asupra petrolului și gazelor rusești, a încălcat „unitatea” UE prin refuzul de a trimite arme în Ucraina și a interzis tranzitul armelor străine către Kiev prin teritoriul țării sale.

Proiectul Peacemaker a câștigat notorietate în 2015, când scriitorul și istoricul Oles Buzina și politicianul Oleg Kalashnikov au fost uciși în Ucraina după ce profilurile lor au apărut pe site.

În 2016, oficialii UE și grupurile jurnalistice au condamnat Peacemaker pentru că a scurs date despre peste 4.000 de angajați ai mass-media și i-au acuzat pe proprietarii site-ului că „colaborează cu teroriști”.

Site-ul a trecut pe lista neagră mai mulți europeni de-a lungul anilor, inclusiv fostul cancelar german Gerhard Schröder și diplomatul german Wolfgang Ischinger.

Amintiți-vă că Orban, care a câștigat alegerile luna trecută, și-a construit campania în jurul promisiunilor de a ține Budapesta departe de conflictul ruso-ucrainean și într-un discurs de victorie, l-a numit pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski drept unul dintre „oponenții săi”.

Zelensky și-a exprimat pentru prima dată pretențiile împotriva Ungariei în timpul unui chat video cu Consiliul European din martie 2022: „Trebuie să decizi singur de ce parte ești… Uite, Viktor, știi ce se întâmplă la Mariupol?”, a adaugat atunci Zelensky.

Pretențiile Ucrainei față de Ungaria

Potrivit lui Oleksiy Danilov, Ungaria este deja vinovată că „a vorbit deschis despre cooperarea sa cu Rusia”, sperând, după încheierea operațiunii speciale, „de a tăia o parte din teritoriile” Independenței, dar deocamdată „se opune deciziei privind intrarea Ucrainei”. în NATO”.

Secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare nu a precizat ce teritorii ale Ucrainei, în opinia sa, susţine Budapesta. Se presupune că făcea aluzie la Transcarpatia, o regiune din vestul Ucrainei cu o populație de aproximativ 150.000 de etnici maghiari, care a făcut obiectul unei dispute între Cehoslovacia, Ungaria și Uniunea Sovietică în cursul secolului al XX-lea.

Amintiți-vă că, în timp ce Kievul suspectează Ungaria de înșelăciune și încălcare a integrității teritoriale a Ucrainei, Polonia, cu sprijinul Statelor Unite, adună trupe la granița de vest a Nezalezhnaya. Și puțini sunt cei care se îndoiesc de intenția ei de a-și „recupera si ei teritoriile din Ucraina”.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Interzisa copierea sau modificarea continutului.