marți 25 septembrie 2018 4:52 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / Olguţa Vasilescu: Multinaţionalele sunt de vină pentru şomajul din N-E şi Sud. Şi-au deschis fabrici în vest, mai aproape de autostrăzile UE
Adpres Market

Olguţa Vasilescu: Multinaţionalele sunt de vină pentru şomajul din N-E şi Sud. Şi-au deschis fabrici în vest, mai aproape de autostrăzile UE

AdpresFM - Radio Online Stations  

Cele mai multe firme străine care au venit în România, multinaţionalele, şi-au făcut fabrici în zona de vest a ţării, mai aproape de infrastructura rutieră a Uniunii Europene, ceea ce a făcut să crească şomajul din Moldova şi sudul ţării, a afirmat recent ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

“Ce am mai constatat în momentul în care ne-am uitat pe datele statistice: sunt judeţe cu zero la sută şomaj, în special cele care se află pe graniţa de vest a României, din cauza faptului că cele mai multe firme care au venit în România, multinaţionale, multe dintre ele având parte şi de un ajutor de stat, s-au aşezat acolo unde era mai simplu să-şi transporte marfa în UE, adică mai aproape de reţeaua de autostrăzi a UE. În schimb, sunt foarte multe judeţe din Romania, unde şomajul este peste 5%, mă refer la partea de est, zona Moldovei şi câteva judeţe din sudul Romaniei”, a spus, citată de economica.net, Lia Olguţa Vasilescu, în cadrul unui forum pe tema crizei forţei de muncă organizat de Intact Media.

Ministrul Muncii a omis însă să spună că investitorii străini au cerut în numeroase rânduri guvernanţilor să îmbunătăţească infrastructura rutieră, arătând că altfel vor alege ţări vecine, precum Ungaria, care s-a ocupat de acest lucru.

În plus, mult vehiculata autostradă care ar urma să lege Ardealul de Moldova, autostrada Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş, a primit avizul de urbanism abia în luna august a acestui an, deşi proiectul şi discuţiile există de mai bine de 2 ani.

O analiză efectuată de „Adevărul” arată că în 7 judeţe din Moldova şi Sudul ţării cei mai mari angajatori sunt spitale, direcţii de protecţie a copilului sau Consilii Judetene (Botoşani, Iaşi, Vrancea, Neamţ, Suceava, Vaslui, Caraş-Severin)

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com