Retete Culinare

Onion Bhaji – Chifteluțe indiene cu ceapă: Extrem de aromat, crocant, ieftin și rapid. Pentru cei care țin post și vegani, fără gluten.

Onion Bhaji – Chifteluțe indiene cu ceapă: Cel mai iubit aperitiv al indienilor este atât de ușor de făcut acasă. Extrem de aromat, crocant, ieftin și rapid. Perfect pentru cei care țin post și vegani, fără gluten.

Ingrediente:

– 1 ceapă galbenă
– 2 cepe roșii
– 2 căței de usturoi

– 1 vârf de linguriță praf de ghimbir
– 1/2 linguriță turmeric
– 1/2 linguriță pătrunjel uscat

– 1/2 linguriță boia picantă
– 100 g făină
– 1 vârf de linguriță bicarbonat

– 60-80 ml apă
– sare și piper după gust
– ulei

Mod de preparare:

1. Taie ceapa fâșii și amestec-o într-un bol cu făina, bicarbonatul și toate condimentele.
2. Adaugă o linguriță de ulei și 60 ml de apă, amestecă bine până când ceapa e bine acoperită de aluat.

3. Dacă acesta nu s-a distribuit în mod egal, adaugă și restul de apă și amestecă.
4. Încinge ulei în tigaie.

5. Când începe să sfârâie, adaugă din aluatul format câteva chifteluțe, având grijă să nu se lipească între ele.
6. Prăjește-le pe ambele părți până se rumenesc și scapă de excesul de ulei scoțându-le pe un șervețel de hârtie.

Le poți face și la cuptor, în tavă, ca să fie mai sănătoase…

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...










Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Interzisa copierea sau modificarea continutului.