miercuri 15 august 2018 5:05 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / ONU: Peste 30.000 de persoane riscă să moară de foame în Sudanul de Sud
Adpres Market
Impresionantes-imágenes-de-una-tribu-de-Sudán-11

ONU: Peste 30.000 de persoane riscă să moară de foame în Sudanul de Sud

AdpresFM - Radio Online Stations  

Peste 30.000 de persoane riscă să moară foame în regiunile din Sudanul de Sud cele mai răvășite de războiul civil și alte zeci de mii sunt în pragul foametei, a avertizat joi ONU, potrivit AFP.

sudan_0

Chiar dacă nu a fost declarată oficial starea de foamete, Sudanul de Sud trece prin cea mai dificilă fază a sa din cele 22 de luni ale unui conflict marcat de numeroase atrocități, iar “cel puțin 30.000 de persoane trăiesc în condiții extreme și riscă să moară de foame”, conform unui comunicat comun publicat de trei organizații ale ONU — UNICEF, FAO și PAM.

Cele mai afectate zone din cauza acestui conflict, care presupune în special un blocaj în privința ajutorului, se situează în statul Unite, în nordul bogat în petrol, precizează Fondul Națiunilor Unite pentru Copii, Organizația pentru Agricultură și Alimentație și Programul Alimentar Mondial.

În pofida unui acord de pace semnat la sfârșitul lunii august, au loc lupte intense, însoțite de numeroase răpiri și violuri asupra femeilor și copiilor, scriu cele trei organizații.

“Fără un acces nelimitat la ajutor umanitar, insecuritatea alimentară se poate agrava și transforma în foamete în anumite părți ale statului Unite”, avertizează comunicatul.

Din decembrie 2013, Sudanul de Sud este scena unui război între armata fidelă președintelui Salva Kiir și o rebeliune condusă de fostul său vicepreședinte și rival, Riek Machar.

Războiul civil, marcat de masacre și atrocități atribuite celor două tabere, a făcut din decembrie 2013 zeci de mii de morți și a determinat strămutarea a circa 2,2 milioane de sud-sudanezi din locuințele lor.

“De la începutul luptelor în urmă cu aproape doi ani, copiii cad victime ale conflictului, bolilor, fricii și foametei”, a atras atenția responsabilul UNICEF pentru Sudanul de Sud, Jonathan Veitch.

AGERPRES

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com