vineri 21 septembrie 2018 7:59 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / OPREA, INTERPELAT ÎN SENAT | ”CARE ERA URGENŢA, VI SE RĂCEA CIORBA DE BURTĂ?”
Adpres Market
oprea-gabriel3

OPREA, INTERPELAT ÎN SENAT | ”CARE ERA URGENŢA, VI SE RĂCEA CIORBA DE BURTĂ?”

AdpresFM - Radio Online Stations  

oprea-gabriel

Vicepremierul Gabriel Oprea este interpelat în Senat de către senatorul Valer Marian în legătură cu celebrea, de acum, deplasare în regim de urgență care a dus la tragicul deces al polițistului Bogdan Gingină. Acesta îi cere ministrului să spună dacă se grăbea la restaurantul MAI și dacă motivul grabei era răcirea ciorbei de burtă, informează inpolitics.ro

”În decurs de numai o lună au suferit accidente grave doi lucrători de poliție rutieră care însoțeau pe motocicletă coloanele oficiale cu care vă deplasați în Capitală, primul caz soldându-se cu vătămare corporală, iar al doilea cu deces” afirmă senatorul, în interpelare.

”Conform articolului 223 alineatul 2 din Regulamentul de aplicare a Codului Rutier, beneficiază de drept de însoțire cu echipaje ale poliției rutiere doar următorii demnitari români: Președintele României, președintele Senatului, președintele Camerei Deputaților și primul-ministru al Guvernului. Potrivit alineatului 3 din același articol, miniștrii din Guvernul României pot beneficia de însoțire cu echipaje de poliție rutieră doar în anumite situații deosebite, care impun deplasarea în regim de urgență.
Pentru considerentele expuse, vă solicit să-mi răspundeți la următoarele întrebări:
1. Pe ce temei legal ați solicitat și ați beneficiat de însoțire cu echipaje de poliție rutieră, inclusiv motocicliști, în zilele de 21.09.2015 și 20.10.2015?
2. De unde veneați, unde vă deplasați și în ce au constat situația deosebită și regimul de urgență cu ocazia deplasărilor efectuate în coloană oficială în zilele de 21.09.2015 și 20.10.2015?
3. Dacă este adevărat că în data de 20.10.2015 v-ați deplasat în coloană oficială de la Academia de Poliție, situată în cartierul Băneasa, la restaurantul Ministerului Afacerilor Interne (Excelsior), situat pe strada Știrbei Vodă? Am în vedere la formularea acestei întrebări, pe de o parte, comunicatul Poliției Capitalei din 22.10.2015, din care rezultă că în data de 20.10.2015, v-ați deplasat în coloană oficială pe traseul Băneasa-Casa Presei Libere-Arcul de Triumf-Piața Charles de Gaulle-Piața Victoriei-Bulevardul Uranus-Strada Știrbei Vodă, iar, pe de altă parte, faptul că în data de 13.10.2015, în jurul orelor 13.00 (respectiv cu o săptămână înainte, tot în zi de marți), în timp ce mă deplasam pe strada Știrbei Vodă, de la sediul DNA spre Calea Victoriei, împreună cu un alt martor ocular, am sesizat că ați oprit cu alai, inclusiv cu doi motocicliști, la restaurantul Ministerului Afacerilor Interne? În opinia dvs, mersul la restaurant constituie o situație deosebită, iar regimul de urgență al deplasării a fost legat cumva de răcirea ciorbei de burtă sau de încălzirea vinului, pe care îl serviți, după propriile mărturisiri, numai rece?”

Adpres.ro : Adpres Media – Grup Media Target : contact@adpres.ro

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com