luni 24 septembrie 2018 8:11 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / Story / Oraș plutitor în Portul Constanța. Voiaj cu MSC Sinfonia
Adpres Market
c2

Oraș plutitor în Portul Constanța. Voiaj cu MSC Sinfonia

AdpresFM - Radio Online Stations  

123641_1

13 punți, 2.300 de oameni (turiști plus staff), zece baruri, o discotecă, un casino, sală de teatru și servicii de ultimă oră. Este vorba de MSC Sinfonia, un vas de croazieră, unul dintre cele 40 de astfel de ambarcațiuni, fluviale și maritime, care vin anual în Portul Constanța. Mediterranean Shipping Company (MSC) deține 14 nave de croazieră, Sinfonia fiind una de talie medie și care a poposit din nou pe țărmul românesc.

Burgas, Piraeus, Istanbul, Katakolon, Civitavecchia și Genoa sunt porturile actualului traseu, cărora li se adaugă și Constanța. Sâmbătă, sute de turiști au ajuns în România și, timp de o zi, au beneficiat de o serie de excursii în zonă. Un grup a plecat într-un tur al Capitalei, care a început la ora 07.00. Alt grup a plecat în Delta Dunării, altul la Cetatea Histria, iar cei mai comozi dintre pasageri au vizitat ruinele romane ori s-au delectat la cramele Murfatlar, din apropierea Constanței.

Sinfonia e nouă, din 2012

În absența turiștilor, am vizitat nava alături de event managerul Sandro Pili.

„Capacitatea este de maximum 2.500 de persoane, serviciile noastre sunt internaționale, dar depinde de sezon. Depinde și de itinerar. Vara, avem mulți italieni, 1.200-1.400, în iulie și august. Acum am fost în Norvegia și am avut mulți germani, 2.000, 400 de francezi, 3-400 de spanioli sau vorbitori de limbă engleză, precum sunt mulți români. (…) Avem dansatori, acrobați, cântăreți, muzică clasică și o soprană, 2-3 show-uri de muzică clasică. Avem și o formație care cântă în fiecare seară, de la ora 18.00 până târziu în noapte. (…) Depinde de itinerariu, acum în Norvegia a ajuns (voiajul – n.r.) și la 1.000 de euro de persoană. Mesele sunt gratuite. Avem un bufet, unde se servesc cafea, ceai, apă, pe gratis. De asemenea, la piscină accesul este gratuit și la sala de gimnastică. Iar celelalte băuturi, bere, vin, trebuie achitate. Dar poate fi achiziționat un anumit pachet, în care poți să bei cât dorești și plătești doar o anumită sumă. (…) Nava a fost construită în 2012. După România, mergem două zile pe mare, alte două zile în Istanbul”, ne-a spus event managerul navei MSC Sinfonia, Sandro Pili.

Prețurile la bordul MSC Sinfonia

Deși mândru de meseria sa pe o asemenea navă, italianul ne spune că MSC pregătește lansarea unei nave cu o capacitate de 6.000 de persoane!

Pe Sinfonia, Manhattan Bar, Shelagh`s House, Caffe Le Baroque, Buddha Bar, Capri Bar, Caffe del Mare, Ice Cream Bar, Vitamin Bar și club disco Pasha sunt barurile puse la dispoziție, alături de două pizzerii, însă pentru cei mai activi dintre turiști există sala de gimnastică sau chiar și cea în care se acordă lecții de dans. De asemenea, există studiouri foto, iar părinții își pot lăsa copiii pe mâini sigure la cele trei săli de joacă pentru copii, Sandro Pili atrăgându-ne atenția că acestea sunt făcute în parteneriat cu Lego.

Pe lângă pachetul achiziționat, compania oferă la bord o serie de servicii adiționale contracost. Amintim aici abonamentul zilnic al turistului la mass-media și prin care poate beneficia de ziarele pe care și le dorește pentru 3 euro pe zi; apelurile telefonice către uscat, care ajung la 3,9 euro/minut. Accesul la internet, de asemenea, presupune noi costuri: 8,5 euro/oră, 12,5 euro/100 min., 27,5 euro/5 ore sau 35 de euro/8 ore. Și relaxarea costă, masajul și reflexoterapia ajung la 49 de euro/30 min.

Biblioteca este deschisă între orele 09.00 şi 11.00 și 15.00 şi 17.00, dar cine citește într-o croazieră, mai ales că piscina e aproape și este deschisă pe tot parcursul zilei.

Sinfonia este o navă foarte cosmopolită, majoritatea pasagerilor sunt germani, italieni, francezi, spanioli sau britanici. Călătorii sofisticați care doresc să își etaleze abilitățile de vorbire a limbilor străine s-ar putea simți ca la ei acasă pe această navă. Decorațiunile interioare ale MSC Sinfonia sunt moderne, de tip european, iar spațiile publice includ două camere principale de luat masa, un bufet de autoservire, cantină.

Lux la Litoral

Portul Constanța a devenit port de îmbarcare pentru navele de croazieră în septembrie 2013, când nava MSC Musica a plecat într-un voiaj de 12 zile, având la bord 2.500 de turişti, între care 80 de români. Prin aderarea la Asociaţia Internaţională MedCruise, Compania Națională – Administrația Porturilor Maritime Constanța a declanşat demersurile prin care a reuşit să atragă prima companie – MSC Cruises – pentru îmbarcarea turiştilor pe nave de croazieră.

sursa : puterea

 

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com