Sanatate

Orăşelul Potcoava din Olt îşi plânge doctoriţa omorâtă de coronavirus

doliu

Localitatea Potcoava a rămas fără medici din cauza COVID: unul a murit, unul este în spital. Asistenta este în izolare la domiciliu. Coronavirusul a adus doliu și disperare la Potcoava, în județul Olt. Virusul a ucis doctorița care a îngrijit orașul vreme de treizeci de ani. Celălalt medic este infectat și spitalizat, iar asistenta s-a izolat la domiciliu, conform procedurilor sanitare. Nici comunitatea n-a scăpat ieftin. Patru localnici au decedat până acum, după ce s-au infectat cu coronavirus. Autoritățile locale încearcă să aducă urgent un medic, dar nu-și fac mari speranțe. De doi ani, orașul are un loc vacant de medic care n-a fost solicitat de nimeni. Din cauza asta, localnicii rămași fără medic li se recomandă să caute ajutor în localitățile învecinate.

De două zile și două nopți, la ușa dispensarului e doliu. Doctorița care a îngrijit generații întregi, aici, în Potcoava, vreme de trei decenii, s-a infectat cu COVID și-a murit. Avea 65 de ani. Pacienții i-au pus doliu peste tăblița de la dispensar. Au aprins zeci de candele și i-au adus crizanteme. De când a venit năpasta asta-n oraș și s-a infectat și cealaltă doctoriță e multă îngrijorare și multă tristețe.

Mai mult pe DIGI24.ro

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.