Sanatate

Orașul Făget și alte trei sate din zonă au intrat în carantină

Făget, oraș din județul Timiș cu aproximativ 7.000 de locuitori, a intrat în carantină de duminică, 26 iulie, de la ora 19:00. Alături de orașul Făget sunt în carantină și trei sate din zonă: Bichigi, Temereşti şi Colonia Mică.

Autoritățile de la București au aprobat solicitarea autorităților locale de instituire a carantinei, după ce 47 de localnici s-au îmbolnăvit de COVID-19, notează digi24.ro.

Marcel Avram, primarul orașului Făget, a declarat la Digi24 că pentru 14 zile se reintră în situația din starea de urgență, însă cu ceva mai puține restricții. Astfel, locuitorii pot circula prin localitate, pot merge la muncă și la cumpărături, dar fără a fi nevoie să completeze o declarație, așa cum se întâmpla în starea de urgență. Sistemul de transport public va funcționa.

Desigur, oamenii vor trebui să respecte reglementările în ceea ce privește purtarea măștii în locurile publice închise și păstrarea distanței fizice și se aplică toate celelalte restricții valabile în starea de alertă.

Comitetul local pentru situații de urgență va putea lua eventuale alte măsuri restrictive, în ideea de a-i determina pe localnici să stea cât mai mult în case.
Se poate părăsi localitatea în câteva situații clare.

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.