Actualitate

Orban: Am transmis către CES spre avizare toate proiectele de ordonanţă

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat că ordonanţele de urgenţă adoptate de Guvern marţi, cu o zi înainte de a fi demis prin moţiune de cenzură, vor fi publicate în Monitorul Oficial, precizând că au transmise spre avizare la Consiliul Economic şi Social (CES) toate proiectele de OUG.

„Noi am transmis către Consiliul Economic şi Social spre avizare toate proiectele de ordonanţă de urgenţă. Unele dintre proiectele de ordonanţă de urgenţă care nu aveau toate avizele nu au fost luate în dezbaterea plenului Consiliului Economic şi Social, dar noi ne-am îndeplinit obligaţia de a transmite conţinutul proiectelor de ordonanţă. Avizul CES-ului este un aviz facultativ, noi încercăm să ţinem cont…”, a afirmat Ludovic Orban, vineri, la Balş.

Premierul a explicat că Guvernul a fost grăbit în procedură de faptul că data dezbaterii şi votului pe moţiunea de cenzură a fost modificată.

„Să ne aducem aminte că noi am fost grăbiţi în procedură şi din cauza faptului că, iniţial, moţiunea de cenzură, din planificarea care fusese făcută publică, nu trebuia să dezbată şi să voteze miercuri, ci luni, adică lunea care vine. Or, noi, în momentul în care am aflat de decizia majorităţii Birourilor permanente reunite ca dezbaterea şi votul la moţiunea de cenzură să aibă loc miercuri, toate proiectele de urgenţă care erau necesare să intre în vigoare în eventualitatea… (…) Erau absolut necesare să intre în vigoare, toate le-am luat în dezbaterea Guvernului, unele dintre ele, e adevărat, neavând toate avizele, pentru că planificarea care fusese făcută a trebuit devansată şi noi a trebuit să luăm în dezbatere actele normative. Sigur că, evident, toate observaţiile ministerelor avizatoare… este una din regulile pe care eu le am în aprobarea actelor normative, este obligaţia de a însuşi observaţiile furnizate de ministerele avizatoare, în special Ministerul Justiţiei, Ministerul Finanţelor. Ca atare, nu văd absolut niciun fel de motiv procedural ca să fie sub semnul întrebării ordonanţele de urgenţă”, a mai declarat Orban.

Premierul a subliniat că poate să demonstreze oricărui om şi oricărui reprezentant al oricărei instituţii „necesitatea absolută a adoptării acestor ordonanţe”.

Orban a adăugat că ordonanţele de urgenţă vor fi publicate în Monitorul Oficial.

„Eu cred că da, aşa e normal şi firesc. Actul de voinţă, anume adoptarea ordonanţelor de urgenţă a fost făcut, repet, de un Guvern aflat în deplină capacitate de exerciţiu şi a găsi şmecherii procedurale mi se pare că nu e corect. De altfel, nici nu am auzit până acum decât din partea unui singur lider, care vorbeşte…”, a mai spus Orban.

Guvernul a aprobat, în şedinţa de marţi, 25 de ordonanţe de urgenţă pe mai multe domenii de activitate.

Sursa: News24.ro.

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.