Actualitate

Orban va face plângere penală la adresa ministrului Meleșcanu

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Ludovic Orban, spune că va formula plângere penală împotriva ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, şi a celor care au organizat votul în diaspora, spunând că autorităţile au premeditat să împiedice exercitarea dreptului de vot al românilor din străinătate.

Orban a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că este revoltător modul cum sunt umiliţi românii din diaspora care doresc să voteze.

„Am luat decizia de a formula plângere penală împotriva ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu şi împotriva celor care au fost implicaţi în organizarea votului în diasporă. Este revoltător, strigător la cer cum sunt umiliţi românii, fraţii noştri din diasporă. Este revoltător ca după ceea ce s-a întâmplat în 2014, Guvernul şi Ministerul de Externe au premediatat să împiedice exercitarea dreptului de vot al românilor din diasporă”, a afirmat liderul PNL.

Orban spune că ministerul de Externe a refuzat orice solicitare de creştere a numărului de secţii de votare.

„Toată lumea ştia că există o intenţie de prezenţă la vot masivă în toate ţările în care sunt români plecaţi la muncă în străinătate, în care sunt comunităţi de români. Ministerul de Externe a refuzat, practic, orice solicitare de creştere a numărului de secţii de votare. Chiar şi în condiţiile în care s-a mărit puţin numărul de secţii, nu a existat niciun fel de preocupare pentru a fluidiza derularea procedurii de vot. Numărul de cabine de vot a fost menţinut în mod deliberat foarte mic, astfel încât să se reducă la maximum numărul cetăţenilor români din diasporă care pot să îşi exercite votul”, a mai afirmat Orban.

Liderul PNL crede că aceste cozi la secţiile de votare din străinătate arată că Guvernul îşi bate joc de cetăţeni şi îi împiedică să îşi exercite dreptul de vot. El i-a instruit pe delegaţii PNL din secţiie de votare să intervină pe lângă preşedinţii Birourilor Electorale să facă tot ce este posibil pentru fluidizarea derulării procedurii de vot astfel ca toţii românii să poată vota.

„Ruşinos, penibil, revoltător, frica celor care guvernează, de români, este de neacceptat, iar împiedicarea exercitării dreptului de vot constituie una dintre cele mai grave infracţiuni. Din acest motiv, am dispus echipei de jurişti a Partidului Naţional Liberal să pregătească această plângere penală pe care o vom depune în cursul zilei de mâine”, a mai declarat Ludovic Orban.

În mai multe dintre oraşele din străinătate s-au format cozi la secţiile de votare.

Articolul Orban va face plângere penală la adresa ministrului Meleșcanu apare prima dată în Cronica Romana.LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.