Retete Culinare

Pâine preparată fără frământare în 5 minute (+ timpul de dospire și coacere). O rețetă foarte interesantă!

O rețetă foarte interesantă de pâine: se prepară ușor și rapid, într-un mod neobișnuit. Veți rămâne surprinși de simplitatea ei și de rezultat! Miezul pâinii este moale și fin, iar crusta ei — rumenă și moale. Are gust minunat și își menține îndelung prospețimea.

INGREDIENTE:

-340 ml de apă caldă;

-5 g de drojdie uscată (2 lingurițe rase) sau 15 g de drojdie proaspătă;

-9 g de sare (1.5 lingurițe);

-40 g de zahăr (2.5 linguri rase);

-30 ml de ulei rafinat de floarea-soarelui (2 linguri);

-530 g de făină.

Altele: un gălbenuș de ou + o lingură de apă/lapte.

Din aceste ingrediente veți obține o pâine cu greutatea de 840-880 g.

MOD DE PREPARARE:

1.Turnați apa caldă (aproximativ 38°C) într-un bol adânc. Adăugați drojdia, zahărul, sarea și uleiul rafinat de floarea-soarelui. Amestecați foarte bine cu ajutorul unei spatule.

2.Adăugați făina cernută. Amestecați cu ajutorul spatulei până o veți combina complet cu celelalte ingrediente. Trebuie să obțineți un aluat moale și foarte lipicios.

3.Răspândiți-l uniform pe fundul bolului și acoperiți-l cu folie alimentară sau cu un prosop curat de bucătărie. Lăsați-l să dospească timp de 2 ore la temperatura camerei.

4.Apoi dați-l la frigider pentru minim 3 ore (preferabil peste noapte). Poate fi păstrat la frigider până la 7 zile. Așa arăta aluatul nostru după 2 zile:

5.Transferați aluatul pe masa presărată cu făină. Adunați-i rapid marginile spre centru și rulați-l pe suprafața de lucru, ca să-i oferiți o formă rotunjită și îngrijită. Acest proces nu trebuie să dureze mai mult de 30-40 secunde.

6.Așezați pâinea obținută pe tava tapetată cu hârtie de copt. Acoperiți-o cu un bol adânc sau cu un prosop curat de bucătărie (în cel de-al doilea caz presărați-o cu puțină făină). Lăsați-o să se „odihnească” timp de 1.5 ore.

7.Apoi ungeți suprafața pâinii cu gălbenușul combinat cu apă sau lapte (puteți să-l folosiți fără aceste adaosuri), utilizând pensula de silicon. Realizați 3 secțiuni pe ea cu ajutorul unui cuțit ascuțit, ca să evitați crăparea ei.

P.S. În cazul nostru pâinea s-a crăpat într-o parte. Presupunem că dacă secțiunile de pe suprafața pâinii ar fi mai uniforme și mai adânci, acest lucru ar putea fi evitat.

8.Coaceți pâinea pe parcursul a aproximativ 50 minute în cuptorul preîncălzit până la 170-180°C. Orientați-vă după cuptorul dumneavoastră!

9.Puneți-o pe grătar și lăsați-o să se răcească.

10.Feliați și serviți pâinea cu multă plăcere! Păstrați-o într-o pungă de plastic, la temperatura camerei.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

The post Pâine preparată fără frământare în 5 minute (+ timpul de dospire și coacere). O rețetă foarte interesantă! appeared first on Retete-Usoare.eu.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.