Actualitate

Palatul Victoria, iluminat în roșu duminică seară. Guvernul marchează astfel Ziua naţională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni

Palatul Victoria va fi iluminat în roșu duminică seară, între orele 20.00 și 24.00, cu ocazia Zilei naţionale pentru comemorarea martirilor Brâncoveni şi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor, care, începând de anul acesta, va fi marcată pe 16 august, potrivit Legii 134/2020 adoptată în acest sens de Parlament și recent promulgată de președintele României, informează un comunicat al Executivului.

Palatul Victoria, iluminat în roșu duminică seară. Guvernul marchează astfel Ziua naţională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni

”Guvernul susține astfel necesitatea conştientizării violenţelor şi persecuţiilor la care au fost şi sunt încă supuşi creştini din întreaga lume și se pronunță pentru eliminarea oricărei forme de discriminare pe criterii religioase sau de orice altă natură.

Trăim de mai multe luni, țări de pe tot globul, o experiență care ne reconfirmă, o dată în plus, dacă mai era nevoie, că soarta întregii civilizații depinde de unitatea acțiunilor împotriva unor amenințări majore care nu țin cont nici de religie, și nici de alte criterii de diferențiere între oameni și între comunități.

Totodată, consider foarte important pentru fiecare dintre cetățenii României să ne cunoaștem trecutul istoric și să prețuim valorile care ne definesc ca popor”, a declarat premierul Ludovic Orban, potrivit comunicatului citat.

Ziua de 16 august, în care creștinii din România îi prăznuiesc pe Sfinții Martiri Brâncoveni, Constantin Voievod cu fiii săi: Constantin, Ștefan, Radu, Matei, și unul dintre ginerii lui, sfetnicul Ianache Văcărescu, a fost stabilită prin lege ca zi națională de conștientizare a violențelor împotriva creștinilor, în semn de recunoștință și de aducere aminte a morții lor martirice, devenite simbol al jertfei supreme pentru credința strămoșească și pentru propriul popor.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Interzisa copierea sau modificarea continutului.