Actualitate

Panică şi groază într-un avion care a decolat de pe Aeroportul Otopeni. „Murim aici!”

Un avion Ryanair s-a întors pe aeroportul Otopeni, după ce a survolat o oră Capitala, pentru a-şi consuma combustibilul. Din cauza unei defecţiuni, avionul s-a umplus de fum, fapt care a provocat panică printre pasageri, potrivit  transparentnews.ro

La numai câteva minute după ce a decolat de pe Europortul Otopeni, pasagerii din avionul Boeing 737-8AS, ce aparţine companiei Ryanair au trecut prin adevărate clipe de coşmar.

Avionul care a decolat de la Bucureşti şi ar fi trebuit să ajungă la Londra s-a umplut de fum. În aeronavă se aflau 169 de pasageri.

Aeronava înmatriculată EI-EVH trebuia să efectueze zborul FR1006, între Bucuresti-Otopeni şi Londra-Stansted, şi a decolat cu o întârziere de aproximativ patru ore. Iniţial, zborul era programat pentru ora 06.40, dar din cauza unor probleme tehnice decolarea a avut loc la 10.56.

La scurt timp de la decolare avionul s-a umplut de fum, spre disperarea pasagerilor, care au început să ţipe panicaţi: “Murim aici!!!”.

Totuşi, aeronava a survolat o oră Capitala, pentru a mai consuma din combustibil, şi s-a întors din nou pe Aeroportul Otopeni. Revenirea la sol a avut loc fără probleme, nimeni neavând de suferit fizic de pe urma incidentului.

Avionul în cauză, un Boeing 737-8AS, are o vechime de opt ani, fiind livrat către Ryanair în februarie 2012. Pe de altă parte, el se afla la primul zbor comercial după un program de trei luni de mentenanţă, efectuat la Romaero.

După câteva ore bune, compania Ryanair a vorbit despre ce s-a întâmplat într-un comunicat în care le cere „scuze sincere” clienților și avansează o ipoteză preliminară pentru incident: fluidul de degivrare a intrat în sistemul de climatizare al aeronavei.

Lucian Ionescu

 


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.