Actualitate

Papa Francisc socheaza: Avem nevoie de o resetare globala pentru a nu ne mai întoarce niciodată la lumea de dinainte de pandemie!

Papa Francisc face apel la o mare resetare globală pentru a nu ne mai întoarce niciodată la lumea pre-pandemică și la opresiunea capitalistă. El a avertizat că lumea nu va reveni la normal în urma pandemiei.

Suveranul Pontif a criticat lumea de dinainte de pandemie, despre care a spus că era afectată de opresiune capitalistă, corupție și război. Realitatea pe care o cunoșteam înainte de pandemie era că bogăția și creșterea economică erau rezervate unei minorități, în timp ce milioane de oameni nu puteau să își satisfacă cele mai elementare nevoi și să ducă o viață demnă, a declarat Papa.

O lume în care Pământul nostru a fost jefuit de o exploatare mioapă a resurselor, de poluare, de consumismul ‘de unică folosință’ și rănit de războaie și experimente cu arme de distrugere în masă. Revenirea la normalitate ar însemna și o întoarcere la vechile structuri sociale inspirate de autosuficiență, naționalism, protecționism, individualism și izolare, a adăugat Francisc.

Și excluderea fraților și surorilor noastre cele mai sărace. Este acesta un viitor pe care îl putem alege? În această lume globalizată, dar sfâșiată, deciziile pe care le luăm astăzi pentru a ieși din criză determină ‘traseul’ generațiilor care vor veni. Avem nevoie de o nouă cale de ieșire pentru a ieși mai bine decât înainte.

Speranța este îndrăzneață și stimulează acțiunea bazată pe cunoașterea faptului că realitatea poate fi schimbată. Conștiința noastră ne cheamă să nu urmăm calea ușoară a revenirii la o ‘normalitate’ marcată de nedreptate, ci să acceptăm provocarea de a asuma criza ca pe o ocazie concretă de convertire, de transformare, de regândire a stilului nostru de viață și a sistemului nostru economic și social, a afirmat Papa Francisc.LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.