Dezvaluiri

Parchetul European condus de Kovesi, loveste din nou: Patru arestati si confiscari de 23 milioane de euro în Cehia, Slovacia si România.

Parchetul European a coordonat zilele trecute o operaţiune în care autorităţile de aplicare a legii au efectuat percheziţii, arestări şi confiscări de bunuri în valoare de 23 de milioane de euro în Cehia, România şi Slovacia, se arată într-un comunicat de presă emis de EPPO.

Patru persoane au fost arestate, fiind bănuite că au constituit o organizaţie criminală şi că ar fi fraudat taxe. Întreaga operaţiune a fost coordonată de la biroul central al EPPO din Luxemburg. Conturi bancare şi active au fost îngheţate în Slovacia şi Cehia. Patru suspecţi au fost arestaţi şi vor fi aduşi în curând în faţa unui judecător.

Principalii suspecţi au organizat un aşa-numit carusel al TVA, care presupunea circulaţia repetată a unor sume fictive prin aceleaşi firme. Unele dintre aceste companii – aşa-zişii comercianţi dispăruţi – nu şi-au îndeplinit obligaţiile fiscale şi, prin urmare, au permis unei alte companii, cu sediul în Germania – aşa-numitul broker – să pretindă un credit de TVA necuvenit.

Pierderea fiscală estimată în Germania din aceste activităţi criminale este de cel puţin 23 de milioane de euro. Nucleul activităţii infracţionale a fost localizat în Hamburg (Germania), iar spălarea banilor a fost organizată în primul rând în Cehia şi Slovacia, cu legături importante în România, se arată în documentul menţionat.

Întreaga operaţiune a fost condusă de un procuror delegat european la München (Germania) şi executată de Poliţia Fiscală Germană din Chemnitz (Steuerfahndung Chemnitz), Poliţia Fiscală Germană din Hamburg (Steuerfahndung Hamburg), Poliţia Fiscală Germană din München (Steuerfahndung München), Agenţia Naţională Criminală Slovacă a Prezidiului Corpului de Poliţie (Národná kriminálna agentúra Prezídia Policajného zboru), Agenţia Naţională a Crimei Organizate din Cehia (Národní centrála proţi organizovanému zločinu) şi biroul EPPO din Bucureşti susţinut de Inspectoratele Judeţene de Poliţie Bihor şi Sălaj (România).LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.