Retete Culinare

Parfait cu zmeură: Un desert cu iz de poezie, cu un dulce parfum în nuanţe trandafiri. Un dulce poem de zmeură în frişcă glaciara.

Rețeta zilei este Parfait cu zmeură: Un desert cu iz de poezie, cu un dulce parfum în nuanţe trandafiri. Un dulce poem de zmeură în frişcă glaciară ce se topeşte pe buzele fierbinţi de domnişoară. După o reţetă inspirată de deliciosul Semifreddo napoletan cu fructe de pădure.

Ingrediente:

– 1 cana zmeură
– 1 cana coacăze
– 1 plic zahăr vanilat

– 15 ml lapte
– 3 gălbenuşuri
– 150 g zahăr
– 500 g frişcă

Mod de preparare:

1. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, se adaugă treptat laptele şi se pune totul la fiert în bain-marie, bătând cu telul încontinuu, până se îngroaşă. Apoi se lasă la răcit.

2. Se încorporează după ce e rece frişca şi fructele zdrobite şi se toarnă totul într-o tavă de cozonac tapetată cu folie transparentă. Se pune apoi vasul la congelator cam 3 ore, până îngheaţă.

3. Îngheţata se serveşte decorată cu fructe şi cu un sos de fructe de pădure.



LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...









Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.