Actualitate

Partidele au cheltuit sume fabuloase în campania pentru europarlamentare

stampila-vot

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că mandatarii financiari coordonatori ai competitorilor electorali participanți la alegerile europarlamentare din data de 26 mai 2019 au declarat și înregistrat la AEP contribuții pentru campania electorală în valoare totală de 95.097.317,81 lei.

Partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, ALDE, a cheltuit peste nouă milioane de lei pentru campania electorală la alegerile europarlamentare. Cea mai mare contribuţie a fost înregistrată în numele Andrei Gerea, în valoare de 1,34 milioane de lei.

De asemenea, nici Daniel Barbu, fostul preşedinte AEP nu s-a zgârcit şi a scos din cont nu mai puţin 592 de mii de lei. Suma este de peste două ori mai mare decât au câştigat Daniel Barbu şi soţia într-un an: 252.000 de lei,potrivit declaraţiei de avere.

ALDE încasează pe 2019 o subvenţie de peste două milioane de euro la AEP.

Câştigătorul alegerilor europarlamentare, PNL, a cheltuit aproape 24 de milioane de lei, iar cea mai mare contribuţie a fost înregistrată în dreptul candidatului de pe poziţia 15, care nu este eligibilă. Astfel, Ana Maria Dimitriu a cheltuit 1,4 milioane de lei pentru a se afla pe lista PNL.

PMP, partidul lui Băsescu, a cheltuit aproximativ un milion de euro pentru această campanie electorală, iar Eugen Tomac a contribuit cu un milion de lei.

Potrivit art. 28 alin. (11) din Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, republicată, cu modificările și completările ulterioare, contribuţiile candidaţilor pentru campania electorală pot fi folosite numai după data declarării acestora la Autoritatea Electorală Permanentă.

Articolul Partidele au cheltuit sume fabuloase în campania pentru europarlamentare apare prima dată în Cronica Romana.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.