Adpres Media

Cascada BuciasGrup Plaja Corbu

perfect-tour.ro/ Perfect Tour

vivacredit.ro


Actualitate

Pas important în majorarea pensiilor. Ce urmărește Raluca Turcan

Ministrul Muncii a spus care este primul pas pentru majorarea tuturor pensiilor din România. Declarațiile au fost făcute de Raluca Turcan în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la Râmnicu Vâlcea. Există o condiție ca pensiile din țara noastră să fie majorate, și această condiție se referă la digitalizare.

Pas important în majorarea pensiilor

Raluca Turcan a declarat că un pas important în majorarea pensiilor din România este digitalizarea tuturor dosarelor de pensie. Potrivit ministrului, deocamdată sunt 250.000 de dosare cu șină. România are aproximativ 5 milioane de pensionari. Turcan spune că nu se pot face modificări pe dosare cu șină.

Am constatat că, pentru a putea majora toate pensiile cu 40%, ai nevoie de digitalizarea tuturor dosarelor de pensii, astfel încât ele să fie într-un format electronic şi să li se aplice o formulă de calcul ca ulterior să se întâmple recalcularea pensiilor, a spus Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a ținut să precizeze că există desincronizări între Casele Județene de Pensii și Casa Națională de Pensii și că actuala lege a pensiilor a dus la risipa banului public.

Modificări la contractul individual de muncă

Raluca Turcan a anunțat modificări la contractul individual de muncă. Ministrul a spus că a modificat modelul cadru al contractului individual de muncă și a introdus o nouă obligație care îi revine angajatorului. Acesta trebuie să informeze salariatul, în momentul angajării, că este obligat să adere la un fond de pensii administrat privat.

Cred că este important să punem accent mai mare pe această componentă de informare și de conștientizare a angajaților că au această opțiune, astfel încât să poată să-și decidă singuri viitorul, alegând conștient în loc să fie repartizați aleatoriu de către sistem, a subliniat Raluca Turcan.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.