Actualitate

Pasztor Sandor, vânător „din Ungaria” de animale africane și interese de sute de milioane de euro

Presa locală a publicat o imagine cu președintele Consiliului Judeţean Bihor, Pasztor Sandor, de pe un site de safari din Africa, în care acesta apare lângă o antilopă împușcată, iar în descriere, liderul UDMR se recomandă a fi din Ungaria. precizează un interesant articol al transparentnews.ro

Contactat de platforme de știri din județul Bihor – Jurnal Bihorean și Bihon.ro -, Pasztor Sandor a spus că, în 2018, a fost într-o vacanță în Africa de Sud, folosindu-se de pașaportul său unguresc, căci deține dublă cetățenie. „Am fost anul trecut în concediu o săptămână la Cape Town, din care am petrecut o singură zi și la vânătoare. Restul am vizitat Cape Town și împrejurimile, împreună cu familia. Am fost cu pașaport maghiar deoarece așa am scăpat de viză, așa cum este cazul unei călătorii spre Statele Unite”, a declarat Pasztor.

Scandalul fotografiei și apartenenței naționale declarate a lui Pasztor Sandor survine în contextul unul scandalul creat în jurul aeroportului din Oradea, în care președintele Consiliului Județean Bihor este acuzat că susține interese ale statului ungar, în detrimentul celor ale statului român, căruia îi este lefegiu.

Mai exact, în imaginile promovate pe site-ul unei firme de vânătoare din Africa (posibil coordonată de un alt cetățean ungar), Pasztor Sandor se recomandă a fi din Ungaria, o mențiune interesantă, în condițiile în care șefii CJ Bihor sunt acuzați de fostul director al aeroportului din Oradea, Gheorghe Pașc, că în mod intenționat vor distrugerea aeroportului românesc pentru a favoriza concurența din țara vecină, aeroportul din Debrecen.

Imaginile și discuția apar la doar trei săptămâni după ce Aeroportul Debrecen a preluat conducerea în topul celor trei aeroporturi regionale din regiune şi devine aeroportul cu cel mai mare trafic, potrivit primarului oraşului ungar, citat de agenția națională ungară de presă, MTI.

Primarul din Oradea, Ilie Bolojan, a acuzat și el conducerea Consiliului Judeţean Bihor de „iresponsabilitate” şi de „premeditare” în legătură cu situația aeroportului din oraș.

În presa din Bihor este adusă în discuție o afirmație a lui Flavius Bunoiu, fost director al Casei de Cultură din Oradea, membru USR, care se întreabă de unde are bani șeful CJ Bihor pentru a-și permite extravaganțe precum safari în Africa.

Pe această temă, se poate vedea că Pasztor Sandor menționează în declarația sa de avere că deține două terenuri intravilane în Oradea și alte cinci extravilane în: Oradea, Sălard și Cetariu. De asemenea, are o casă în Oradea, o casă de vacanță în Sălard și două anexe. Pasztor Sandor și-a trecut în declarație conturi de aproape 200 de mii de lei și un venit anual de 166 de mii de lei din salariul de președinte al CJ Bihor.

Ileana Kiss


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adpres Media

Interzisa copierea sau modificarea continutului.