Social Media

Patriarhul Daniel: Orice încercare în viaţa noastră să nu fie prilej de răzvrătire, ci de îndreptare şi de mai multă apropiere de Dumnezeu

patriarh daniel 1

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, i-a îndemnat, marţi, pe credincioşi să nu transforme încercările din viaţa lor într-un prilej de răzvrătire, ci într-o ocazie de îndreptare.

„Am remarcat că unul din protopopii de la Vălenii de Munte spunea: ‘Noi am adus aici, la pelerinajul de la Sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, daruri alimentare pentru pelerinii bucureşteni. Le-am spus credincioşilor noştri să rămână să se roage în bisericile de acasă, pentru că nu pot participa la acest hram, însă cerem pelerinilor bucureşteni să se roage şi pentru credincioşii noştri care nu au putut participa’. Deci, această frăţietate s-a arătat în mod spiritual, duhovnicesc, prin rugăciune şi prin fapta bună, printr-un gest de iubire frăţească. Să ne ajute bunul Dumnezeu ca orice încercare în viaţa noastră să nu fie prilej de răzvrătire, ci prilej de îndreptare şi de mai multă apropiere de Dumnezeu şi de semeni. Dacă încercările în viaţă ne apropie mai mult de Dumnezeu prin rugăciune şi de semenii noştri prin fapte bune, atunci primim o binecuvântare deosebită – aceea a gândirii înţelepte şi binefăcătoare”, a menţionat înaltul ierarh, la finalul Sfintei Liturghii oficiate la Altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală, potrivit Agerpres.

Patriarhul a mulţumit „în modul cel mai călduros” pelerinilor prezenţi în aceste zile pe Dealul Mitropoliei, care au respectat regulile sanitare impuse de pandemia de COVID-19.

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.