Actualitate

Pensionarii sub lupa lui Ciuca: Noi taxe pentru pensionari. Pensionarii care vor plati contributii la stat din 2022. Ce categorie de români se încadreaza.

Premierul Nicolae Ciucă și Ministrul de Finanțe sunt în căutare de bani. Bugetul statului este într-o criză accentuată, iar lipsa banilor face imposibilă plata datoriilor statului. Așa se face că pe masa guvernanților există un proiect de lege prin care se dorește colectarea mai mult impozite.

Cei vizați în acest proiect sunt pensionarii cu pensii mai mari de 4.000 de lei.

Un nou proiect de colectare a banilor la bugetul de stat. Criza economică și situația bugetului de stat nu mai este o necunoscută pentru imeni în aceste zile. Deși, inițial, actuala coaliție de guvernare promitea că nu se vor mai introduce noi taxe sau impozite, realitatea este cu totul alta, iar noile demersuri sunt menite să impoziteze pensiile mai mari de 4.000 de lei.

„Pentru implementarea măsurilor din domeniul fiscal cuprinse în Programul de guvernare, aprobat prin Hotărârea Parlamentului României nr. 42/2021 pentru acordarea încrederii Guvernului, precum şi a obiectivelor din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă cu privire la necesitatea reducerii distorsiunilor şi stimulentelor fiscale, se propune eliminarea facilităţii de exceptare de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate pentru persoanele fizice care au calitatea de pensionari, pentru veniturile din pensii pentru partea ce depăşeste suma lunară de 4.000 de lei, pentru fiecare drept de pensie.

Baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, pentru veniturile din pensii care depăşesc 4.000 de lei lunar, o reprezintă partea ce depăşeste suma lunară de 4.000 de lei, pentru fiecare drept de pensie. În prezent, potrivit prevederilor Codului fiscal venitul impozabil lunar din pensii se stabilește prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 2.000 lei.

Totodată, persoanele fizice care au calitatea de pensionari sunt exceptate de la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate pentru veniturile din pensii.”, se precizează în nota de justificare a Proiectului Ordonanţă de urgenţă din 16 decembrie.LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.