Actualitate

Pentagonul se pregătește preventiv pentru retragerea trupelor SUA din Afganistan

Departamentul Apărării de la Washington a început să elaboreze preventiv planuri în legătură cu o potențială retragere rapidă a trupelor americane din Afganistan, în cazul în care președintele Donald Trump ordonă intempestiv o retragere, așa cum s-a întâmplat în Siria, potrivit unor oficiali americani.

Trei foști sau actuali oficiali americani au declarat pentru postul NBC News că aceste planuri sunt preventive, precizând că în acest moment nu există vreo directivă dinspre Casa Albă care să prevadă retragerea trupelor SUA din Afganistan.

Planurile elaborate de Pentagon includ posibilitatea ca președintele Trump să ordone retragerea forțelor americane în câteva săptămâni.

Un oficial a afirmat că abordarea liderului SUA privind Siria este o „repetiție” pentru ceea ce s-ar putea întâmpla în Afganistan.

Trump a sugerat în mod repetat că ar putea retrage toate trupele americane din Afganistan, iar decizia bruscă privind Siria indică faptul că președintele SUA este dispus să-și pună în aplicare amenințările în legătură cu retragerea forțelor americane din alte țări, în pofida recomandărilor consilierilor săi.

„De ce să ne plasăm militarii în mijlocul a două grupuri mari, posibil sute de mii de persoane, care se luptă? Nu prea cred”, a afirmat recent Trump, făcând referire la retragerea trupelor SUA din Siria.

Liderul de la Casa Albă a adăugat că a fost ales pe baza promisiunii că va aduce înapoi acasă militarii americani.

Mai mult, în sprijinul punctului său de vedere, președintele a afirmat că a primit cele mai multe aplauze la un miting la Dallas atunci când a vorbit despre repatrierea trupelor americane. „Când am zis, «Aducem înapoi acasă militarii noștri», oamenii au devenit euforici”, a declarat Trump.

Sursa: News24.ro.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.