Anchete

Pentru ca i-a fost interzis dreptul la vizita intima, un celebru interlop din Brasov, inchis la Penitenciarul de maxima siguranta Aiud, a dat in judecata institutia.

Dreptul la vizita intima: Un interlop celebru din Brașov, închis în regim de maximă siguranță la Penitenciarul Aiud, a dat în judecată instituția pentru că i-a fost interzis dreptul la vizită intimă.

În anumite condiții, deținuții închiși în sistemul penitenciar din România pot beneficia de dreptul la vizită intimă, respectiv întâlnire cu soția sau partenera de viață pe o perioadă. Interlopul Alen Moisin (foto) nu îndeplinește, însă, o condiție obligatorie, respectiv aceea de a nu fi sancționat în ultimele șase luni.

Din acest motiv, conducerea Penitenciarului Aiud i-a comunicat că nu poate să își primească iubita în spațiul special amenajat din închisoare. Bărbatul a contestat decizia conducerii la Curtea de Apel Alba Iulia. Potrivit motivării Curții de Apel Alba Iulia, cererea a fost respinsă deoarece nu a îndeplinit una dintre condițiile de bază: cea de a nu avea abateri disciplinare în ultimele 6 luni anterioare cererii la vizită intimă.

Cererea formulată de petentul reclamant, a fost înregistrată sub nr. E1/1836/27.10.2020, a cărei competență de soluționare aparține administrației locului de deținere, a fost soluționată la data de 09.11.2020 prin rezoluția de neaprobare a solicitării deținutului, motivat de neîndeplinirea cumulativă a condiționalităților impuse de dispozițiile articolului menționat anterior, cu referire expresă neîndeplinirea condiției prevăzute la litera e, art. 69: să nu fi fost sancționat disciplinar pe o perioadă de 6 luni, anterioară solicitării vizitei intime, sau sancțiunea să nu fie ridicată, se arată în motivarea instanței.

Curtea de Apel a constatat, în același timp, că nu este competentă să judece cauza și a declinat-o la Tribunalul Alba. În octombrie 2021, Judecătoria Aiud i-a respins o altă cerere prin care acesta a solicitat schimbarea regimului de executare a pedepsei din regimul de maximă siguranță în regimul închis, pentru a putea participa la cursuri școlare.

Motivul respingerii a fost faptul că deținutul trebuia să se adreseze mai întâi comisiei pentru stabilirea, individualizarea și schimbarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate. O eventuală respingere a cererii de către comisie i-ar fi oferit cadrul legal de a contesta în instanța de judecată.

Alen Moisin este unul dintre cei mai cunoscuți interlopi din Brașov. În anul 1999 era liderul grupării din cartierul Noua, grupare care se afla în conflict cu valutiștii din Brașov, scandal care s-a întins pe mai multe luni cu lupte de stradă între cele două găști. Moisin execută o pedeapsă 8 ani, 8 luni și 15 zile de închisoare. Executarea a început la data de 18 februarie 2017 și urmează să expire la data de 17 septembrie 2023.

În cursul carierei infracționale acesta a fost acuzat de tulburarea liniştii publice, proxenetism, furt calificat, infracţiuni informatice, infracţiuni contra persoanelor, şantaj, furt, cămătărie, trafic de droguri. De asemenea, la o percheziție în luna ianuarie 2017, anchetatorii au găsit în locuința acestuia 46 de tablouri în valoare de 50.000 euro, 4 bucăţi de fildeş de elefant având greutatea totală de 53 kg şi o valoare estimată la 53.000 euro și aproape un kilogram și jumătate de canabis.

Din totalul de 3.179 zile închisoare condamnatul a executat 1.222 zile și a beneficiat de 908 zile, din care 692 arest preventiv, iar ca urmare a cazării în spații necorespunzătoare a beneficiat de 216 zile, având în total câștigate și executate 2.130 zile, astfel că este îndeplinită cerința referitoare la durata executată din pedeapsa închisorii”, se precizează într-o altă hotărâre judecătorească, pronunțată de Tribunalul Alba pe data de 15 noiembrie 2021, prin care i s-a respins o contestație la executarea pedepsei.LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.