Actualitate

Phenianul critică intenția SUA,țărilor europene de aborda la ONU subiectul testelor cu rachetă

Coreea de Nord avertizează că va depune eforturi suplimentare de apărare a suveranității sale dacă chestiunea testelor balistice efectuate de Phenian va fi discutată în Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite, la cererea Germaniei, Franței și Marii Britanii, a declarat un oficial nord-coreean.

Kim Song, ambasadorul Coreei de Nord la ONU, a afirmat luni că SUA se află în spatele cererii țărilor europene de discutare a subiectului testelor balistice nord-coreene în cadrul unei ședințe a Consiliului de Securitate, programată marți.

„Știm bine că Statele Unite se află în spatele acțiunilor impure ale Marii Britanii, Franței și Germaniei”, a afirmat Kim, relatează agenția Yonhap, citând Reuters. „Statele Unite și adepții săi ar trebui să țină cont de faptul că dacă ridică problema măsurilor noastre de auto-apărare la ședința Consiliului de Securitate al ONU va spori și mai mult dorința noastră de a ne apăra suveranitatea,” a adăugat oficialul.

Cererea celor trei țări europene vine după ce, săptămâna trecută, Coreea de Nord a testat o rachetă balistică lansată de pe un submarin.

Testul a avut loc cu puțin timp înainte de reluarea temporară a negocierilor între SUA și Coreea de Nord pe tema denuclearizării. Însă oficialii de la Phenian au întrerupt negocierile, dând vina pe SUA pentru că nu a adus noi propuneri privind depășirea impasului în relațiile dintre cele două state.

De asemenea, regimul de la Phenian a amenințat că va renunța la un moratoriu autoimpus privind efectuare de teste cu arme atomice și rachete intercontinentale.

Sursa: News 24 Romania.

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adpres Media

Interzisa copierea sau modificarea continutului.