Dieta

Piept de pui în foietaj. Încă nu ați gustat așa ceva!

O rețetă simplă, preparată din ingrediente disponibile. Pregătiți-o pentru masa cotidiană sau festivă!

INGREDIENTE:

-1.5 piepturi de pui;

-sare, condimente — după gust (noi am folosit piper negru măcinat, boia de ardei dulce, boia de ardei iute și cardamom măcinat);

-200-250 g de cașcaval;

-1 kg de foietaj nedospit (fără drojdie);

-3-4 linguri de lapte (pentru ungerea rulourilor înainte de coacere);

-o lingură de ulei (pentru ungerea tăvii).

MOD DE PREPARARE:

1.Tăiați fiecare jumătate de piept de pui în 3 bucăți (în direcție longitudinală).

2.Asezonați fâșiile de carne cu sare și condimente după gust (pe ambele părți).

3.Dați cașcavalul prin răzătoarea mare.

4.Lăsați foietajul să se decongeleze. Apoi tăiați-l în 4 bucăți egale, dreptunghiulare.

5.Așezați prima bucată de foietaj pe suprafața de lucru și presărați-o cu cașcaval ras. Apoi acoperiți-o cu altă bucată de aluat și lipiți-le bine marginile. Întindeți-le cu sucitorul într-o foaie subțire, străduindu-vă să le mențineți forma dreptunghiulară.

6.Tăiați foaia de aluat în sferturi. Întindeți încă puțin fiecare sfert din ea cu sucitorul, ca să devină mai subțire.

7.Procedați similar cu celelalte 2 bucăți de foietaj.

8.Așezați câte o fâșie de carne în apropiere de una dintre marginile scurte ale fiecărei bucăți de aluat, după care rulați-o sub formă de rulou.

9.Puneți rulourile pe tava unsă cu ulei sau unt. 

10.Ungeți-le cu lapte, folosind pensula de silicon și presărați-le cu cașcaval ras.

11.Acoperiți tava cu folie de aluminiu, ca să nu se ardă cașcavalul. Introduceți-o în cuptorul preîncălzit până la 180-200°C și coaceți rulourile timp de aproximativ 40 minute.

12.Serviți rulourile de foietaj cu piept de pui. Sunt foarte gustoase!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

The post Piept de pui în foietaj. Încă nu ați gustat așa ceva! appeared first on Retete-Usoare.eu.

Cascada Bucias



   

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.