Retete Culinare

Plăcintă din aluat cu brânză și umplutură cu carne. Succesul acestui fel de mâncare este garantat!

Aluatul cu brânză dulce de vaci este universal: se potrivește pentru orice plăcintă, cu orice umplutură. Astăzi vă propunem să pregătiți o plăcintă cu carne și cașcaval. Umplutura ei este suculentă, delicioasă și nu se răspândește. Ea va fi pe placul tuturor: atât a copiilor, cât și a adulților. Vă recomandăm să o pregătiți! Nu lasă pe nimeni indiferent!

INGREDIENTE (pentru o plăcintă cu diametrul de 24 cm):

Pentru aluatul cu brânză dulce de vaci:

-200 g de făină;

-200 g de brânză dulce de vaci 9%;

-un ou;

-100 g de unt rece;

-o linguriță de praf de copt;

-1/3 linguriță de sare.

Pentru umplutură:

-400 g de carne tocată;

-200 g de cașcaval semi-tare;

-2 cepe medii sau 3 cepe mici;

-2 ouă;

-sare, piper negru măcinat, boia de ardei dulce, verdeață — după gust;

-ulei — pentru prăjit;

Altele:

-un ou — pentru uns;

-semințe de susan — pentru decor.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: amestecați făina cernută cu praful de copt și sarea. Adăugați untul rece, tăiat în bucățele și amestecați totul cu mâinile, până veți obține un aluat umed și nisipos.

2.Adăugați brânza dulce de vaci și amestecați foarte bine, ca să o răspândiți uniform prin aluat.

3.Realizați o adâncitură în mijlocul aluatului și adăugați oul în ea. Frământați aluatul până va deveni moale și omogen. Dacă este foarte lipicios, puteți să mai adăugați puțină făină.

4.Divizați aluatul obținut în 2 părți inegale: 1/3 și 2/3. Modelați-le sub formă de bile și înveliți-le cu folie alimentară. Dați-le la frigider pentru minim 60 minute (puteți să le lăsați și peste noapte: astfel aluatul va deveni doar mai bun).

5.Pregătiți umplutura: tăiați ceapa în cubulețe și prăjiți-o în ulei până va deveni ușor aurie.

6.Adăugați carnea tocată (noi am folosit carne de porc) și prăjiți-o până va fi gata, amestecând frecvent. Dacă veți folosi carne mai grasă, plăcinta va fi mai suculentă.

7.La sfârșit asezonați carnea prăjită cu sare, piper negru măcinat și boia de ardei dulce după gust. Amestecați-o și lăsați-o să se răcească.

8.Dați cașcavalul prin răzătoarea mare (noi am folosit cașcaval obișnuit și mozzarella). Adăugați compoziția de carne, verdeața mărunțită (noi am utilizat mărar și pătrunjel) și amestecați. Gustați umplutura și, dacă este necesar, mai adăugați sare.

9.Adăugați ouăle și amestecați foarte bine. Umplutura este gata!

10.Tapetați fundul tăvii rotunde, cu diametrul de 24 cm, cu hârtie de copt și ungeți-i pereții cu unt.

11.Întindeți bucata mai mare de aluat într-o foaie rotundă, cu diametrul puțin mai mare decât cel al tăvii, presărând masa cu făină. Transferați-o în tavă, modelând fundul și pereții viitoarei plăcinte. Folosind un cuțit subțire, uniformizați marginea superioară a pereților plăcintei. Nu aruncați resturile de aluat: le veți folosi ulterior.

12.Transferați umplutura în blatul din tavă și răspândiți-o uniform.

13.Întindeți bucata mai mică de aluat într-o foaie rotundă. Acoperiți umplutura cu ea. Tăiați-i marginile excesive, după care lipiți-o de marginile blatului inferior al plăcintei.

14.Întindeți bucățile rămase de aluat sub formă de blat dreptunghiular. Tăiați-l în fâșii longitudinale. Așezați-le pe suprafața plăcintei sub formă de rețea decorativă. Dacă doriți, puteți să decupați diverse figuri din aluatul respectiv și să le folosiți pentru ornarea plăcintei.

15.Aplatizați marginile plăcintei. Apoi dezlipiți-le de pereții tăvii și îndoiți-le puțin spre interior.

16.Ungeți plăcinta cu ou bătut și presărați-o cu semințe de susan.

17.Înțepați pe alocuri suprafața plăcintei. Prin aceste orificii vor fi eliberați aburii din interiorul ei în timpul coacerii.

18.Coaceți plăcinta timp de 40-45 minute, până se va rumeni, în cuptorul preîncălzit până la 190°C, setat la regimul sus-jos, fără convecție.

19.Lăsați-o puțin să se răcească, după care scoateți-o din tavă.

20.Porționați-o și serviți-o.

Plăcinta este mare și apetisantă. Dispare foarte repede de pe platou! Vă va oferi o plăcere divină!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

The post Plăcintă din aluat cu brânză și umplutură cu carne. Succesul acestui fel de mâncare este garantat! appeared first on Retete Usoare.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...









Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.