Actualitate

Plangere penala: PSD a depus plângere penală pe numele lui Cîţu, Vîlceanu, Kelemen Hunor şi Cseke Attila, pentru distribuirea banilor din Fondul de Rezervă.

Sesizarea vizează infracţiunile de abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat, cei nominalizaţi fiind premierul Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Dan Vîlceanu, vicepremierul Kelemen Hunor şi ministrul Dezvoltării Cseke Attila.

Plângere penală pentru distribuirea banilor din Fondul de Rezervă.

Potrivit plângerii depuse de PSD, prin Hotărârea de Guvern din 6 octombrie 2021, privind alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, „făptuitorii au dispus alocarea pur arbitrară a peste 1.010.966 mii de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului”, unor „unităţi/subdiviziuni administrativ-teritoriale, pentru plata unor cheltuieli curente şi de capital”.

Social-democraţii susţîn că „alocarea de fonduri a fost realizată însă în mod arbitrar, discreţionar. Criteriul avut în vedere a fost unul ilicit şi anume apartenenţa la o anumită entitate politică, nicidecum interesul public sau necesităţile financiare reale determinate de factori obiectivi, ci doar interesul unui grup restrâns de persoane”.

PSD acuză faptul că s-a încălcat principiul de bază al egalităţii cetăţenilor.

În acelaşi timp, premierul interimar Florin Cîţu a explicat că banii daţi din Fondul de Rezervă al Guvernului către primării au fost împărţiţi în funcţie de nevoi şi nu de partidul politic.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Interzisa copierea sau modificarea continutului.