Adpres Media

Cascada BuciasGrup Plaja Corbu

perfect-tour.ro/ Perfect Tour

vivacredit.ro


Actualitate

Plănuiți o vacanță în Grecia? Maximele vor ajunge până la 44 de grade Celsius la umbră. Avertizare valabilă o săptămână.

Grecia a devenit un obiectiv pentru mulți dintre turiștii români, care aleg această destinație pentru a-și petrece concediul. Cei care plănuiesc să plece în Republica Elenă, în următoarea perioadă, trebuie să știe că meteorologii anunță temperaturi de foc. Maximele vor ajunge până la 44 de grade Celsius la umbră. Avertizarea este valabilă o săptămână.

Avertisment pentru cei care urmează să călătorească în Grecia

Potrivit meteorologilor, începând de marți, 27 iulie și până marți, 3 august, valorile termice vor ajunge până la 44 de grade Celsius la umbră. Din cauza aceasta, autoritățile se așteaptă la un nou val de incendii cu care Republica Elenă s-a mai confruntat ca urmare a temperaturilor caniculare.

Vârful valului de caniculă va fi atins în a doua parte a săptămânii, între 29 iulie și 3 august.

Cele mai mari temperaturi se vor înregistra în vestul Greciei centrale, Tesalia, Macedonia centrală și Epirul continental, în Insulele Ionice, în vestul Egeei și Arhipelagul Dodecanez.

Din cauza temperaturilor de foc, autoritățile elene se așteaptă la un nou val de incendii de vegetație. În ultimele zile, pompierii au stins aproximativ 50 de incendii de vegetație.

Primul incendiu mare din acest an, în Grecia, când mai multe sate au fost evacuate ca măsură de prevenție, a avut loc în luna mai. Șase sate și două mănăstiri au fost evacuate. Incendiul de vegetație s-a produs atunci în regiunile costiere ale Golfului Corint, la aproximativ 90 de kilometri vest de Atena.

La începutul lunii iulie a avut loc un incendiu puternic în insula Kefalonia, aflată în Marea Ionică.

Grecia este o destinație iubită de turiștii români și de aceea, autoritățile au transmis avertizarea pentru următoarea săptămână, pentru ca toți cei care urmează să călătorească în Republica Elenă să știe la ce să se aștepte.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.