Actualitate

Poetul Matei Vişniec, nominalizat la Premiul Naţional de Poezie, pentru Opera Omnia

Poetul Matei Vişniec se află printre nominalizaţii la Premiul Naţional de Poezie ”Mihai Eminescu” pentru Opera Omnia pe anul 2019, a anunţat, într-un comunicat de presă, Primăria municipiului Botoşani.

Potrivit sursei citate, alături de Vişniec, au fost nominalizaţi pentru cel mai important premiu de poezie din România alţi opt importanţi poeţi – Vasile Dan, Nichita Danilov, Marian Drăghici, Ovidiu Genaru, Ioan Moldovan, Ioan Es. Pop, Cassian Maria Spiridon şi Lucian Vasiliu.

Fundaţia Culturală „Hyperion – caiete botoşănene” din Botoşani a propus, iniţial, 25 de poeţi pentru Premiul ”Eminescu”, însă, în urma unui sondaj a selectat doar nouă dintre aceştia.

Juriul, al cărui preşedinte este scriitorul Nicolae Manolescu, cel care este şi preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România, se va întruni la Botoşani în data de 14 ianuarie, când va stabili, prin vot secret, laureatul acestei ediţii.

Gala de decernare a Premiului Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” – Opera Omnia, ediţia a XXIX-a, va avea loc pe 15 ianuarie, începând cu ora 17,00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Botoşani, avându-l într-un recital extraordinar pe artistul Harry Tavitian. Organizatorii galei sunt: Primăria Municipiului Botoşani, Consiliul Local, Teatrul „Mihai Eminescu” şi Fundaţia Culturală „Hyperion – caiete botoşănene”.

Sursa: News24.ro.

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.