Actualitate

Polonia si Bulgaria neaga furnizarea de avioane de razboi catre Ucraina. Ucraina a sustinut ca trei tari NATO vor trimite avioane pe fondul conflictului cu Rusia.

Președintele polonez Andrzej Duda (foto) a declarat luni că Polonia și NATO nu fac parte din conflictul dintre Rusia și Ucraina și, prin urmare, nu pot trimite avioane să se alăture luptei. Nu trimitem niciun avion cu reacție în Ucraina pentru că asta ar deschide o interferență militară în conflictul ucrainean.

Nu ne alăturăm acestui conflict. NATO nu este parte la acest conflict, a spus el la o conferință de presă după întâlnirea sa cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, adăugând că aceștia îi sprijină pe ucraineni cu ajutor umanitar.

De asemenea, șeful NATO, Jens Stoltenberg, a confirmat că NATO nu trebuia să facă parte din conflict și, prin urmare, nu trebuia să trimită trupe și avioane în Ucraina. Cu toate acestea, el a confirmat că NATO va continua să ofere Ucrainei sprijin financiar și militar, cum ar fi arme antitanc, sisteme de apărare aeriană și alte tipuri de echipamente militare.

Marți mai devreme, Forțele Aeriene Ucrainene au anunțat oficial pe pagina lor de Facebook că trei țări NATO – Polonia, Slovacia și Bulgaria – vor livra peste 70 de avioane de război pentru armata ucraineană. Avioanele trebuiau să poată opera de pe aerodromurile poloneze.

Ministerul bulgar al Apărării a declarat marți presei locale că nu a luat în considerare furnizarea de avioane de luptă Ucrainei. Conflictul militar dintre Rusia și Ucraina a izbucnit joi după ce autoritățile ruse au lansat o operațiune militară, susținând că este necesară „demilitarizarea” și „denazificarea” Ucrainei pentru a proteja Republicile Populare Donețk și Lugansk.

Comunitatea internațională a impus sancțiuni grele împotriva Rusiei și a închis spațiul aerian din peste 30 de țări din întreaga lume, ca răspuns la ostilitățile „neprovocate”. Prima rundă de negocieri între Rusia și Ucraina a avut loc luni într-o locație nedezvăluită de la granița cu Belarus și Ucraina. Scopul cheie al negocierilor a fost realizarea unui încetare a focului.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.