marți 13 noiembrie 2018 5:04 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / Polonia, ultimatum UE pe deciziile care afectează Justiţia
Adpres Market

Polonia, ultimatum UE pe deciziile care afectează Justiţia

AdpresFM - Radio Online Stations  

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a cerut Poloniei, vineri, să “suspende imediat” decizia de a reduce vârsta de pensionare a judecătorilor Curții Supreme, considerând că este vorba de o măsură care afectează independența judecătorească, transmite AFP. 


Este vorba de o măsură provizorie, până când instanţa europeană va da verdictul definitiv, în urma sesizării făcute de Comisia Europeană, brațul executiv al UE.

Coaliţai guveramentală de dreapta  din Polonia a decis să reducă de la 70 la 65 de ani vârsta de pensionare a judecătorilor Curții Supreme. 

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a solicitat ca ordinul de suspendare a pensionărilor “să se aplice retroactiv”, după ce pentru că mai mulţi judecători au fost deja forțați să se retragă. Potrviti noii reglementări, mai mult de o treime din judecătorii Curții Supreme a Poloniei ar trebui să se pensioneze. 

În iulie, Comisia Europeană a iniţiat procedura de infingement împotriva Poloniei, pe motiv că multe dintre schimbările ce vizează Justiţia au ca efect slăbirea independenţei şi slăbirea autorităţii, dar încalcă şi principiile de drept ale Uniunii Europene, la care Polonia a achesat în 2004. 

Varşovia a refuzat să se plieze solicitările europene, iar în septembrie Comisia Europeană a sesizat Curtea de Justiţie a UE. 

Preluare realitatea.net

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com