Adpres Media

Cascada Bucias



Grup Plaja Corbu

perfect-tour.ro/ Perfect Tour

vivacredit.ro


Retete Culinare

Prajitura cu nuca de cocos si vanilie. Este pufoasă, cremoasă, ce mai, e delicioasă de te lingi pe degete.

Prăjitura asta cu nucă de cocos e una dintre cele mai bune pe care le ştiu. E pufoasă, cremoasă, ce mai, e delicioasă de te lingi pe degete şi la propriu şi la figurat. Imaginaţi-vă blatul de bezea cu cocos combinat cu crema bogată şi aromată de vanilie, ce răsfăţ.

Sau mai bine, nu vă imaginaţi nimic, ci apucaţi-vă de treabă şi vă veţi convinge. Reţeta nu e deloc complicată, nu are cine ştie ce ingrediente scumpe sau deosebite, deci nu aveţi niciun motiv să nu o faceţi.

Mod de preparare: Ingrediente pentru o tavă tipică de aragaz

Blatul
8 albuşuri
120 g nucă de cocos răzuită
120 g făină
250 g zahăr
1 linguriţă de praf de copt
un praf de sare

Crema de vanilie
8 gălbenuşuri
350 ml de lapte
200 g zahăr
5 linguri de amidon alimentar
200 g de unt
o sticluţă de esenţă de vanilie
un praf de sare

Instrucțiuni de preparare:

Crema
Galbenuşurile se amestecă cu zahărul, amidonul şi 100 ml de lapte.
Restul de 300 ml de lapte se pun la fiert într-un vas cu pereţi groşi (eu am folosit un ceaun).
Când laptele începe să se umfle, turnăm amestecul de gălbenuşuri şi lăsăm crema pe foc amestecând continuu până când începe să se îngroașe.

Dăm deoparte şi adăugăm untul tăiat cuburi şi esenţa de vanilie.
Amestecăm până când untul este încorporat uniform, apoi lăsăm crema să se răcească complet.
Pentru o cremă mai fermă, ideal ar fi să o lăsaţi 3-4 ore la frigider, sau să o faceţi de seara pentru dimineaţa.

Blatul
Se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare, până când spuma nu mai cade de pe teluri.
Se adaugă zahărul, fiecare lingură pe rând şi se bate în continuare până când spuma este din nou fermă.
Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi nuca de cocos.
Se încorporează cu un tel de mână, cu miscări uşoare de jos în sus, astfel încât compoziţia să rămână aerată.

Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 180 de grade şi o tavă pregătită cu hârtie de copt.

Se toarnă compoziţia în tavă şi se nivelează cu dosul unei linguri.
Se coace aproximativ 15 minute, până când începe să se rumenească pe margini.
Faceţi testul cu scobitoarea să vă asiguraţi că blatul este copt.
Se lasă să se răcească complet înainte de asamblarea prăjiturii.

Asamblarea
Blatul se taie în două părţi egale pe lungime.
Se pune jumătate din cantitatea de cremă peste primul blat.

Deasupra se aşează al doilea blat, peste care se pune restul de cremă.
Se nivelează crema cu dosul unei linguri şi se se presară un strat generos de nucă de cocos.
E de preferat să lăsaţi prăjitura la rece câteva ore înainte să o tăiaţi.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...









Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.