Retete Culinare

Prăjitură de ciocolată (de post) — o rețetă simplă, rapidă și delicioasă!

O prăjitură foarte simplă! O pregătim deseori în perioadele de post. Este rapidă și delicioasă. Din același aluat puteți să obțineți un tort excelent. În acest scop tăiați blatul copt în 3 părți longitudinale, după care însiropați-le puțin cu orice sirop, ungeți-le cu crema preferată și, la sfârșit, decorați tortul cu biscuiți/bucățele fărâmițate de blat sau fructe de pădure.

INGREDIENTE:

-340 g de făină;

-200 g de zahăr;

-100 ml de ulei;

-30 g de pudră de cacao;

-un praf de sare;

-1.5 linguri de oțet de masă 9%;

-1.5 lingurițe de bicarbonat de sodiu;

-350 ml de apă rece;

-un plic de zahăr vanilat.

Noi am pregătit prăjitura într-o tavă dreptunghiulară, cu dimensiunile de 22 x 32 cm. Puteți să folosiți una rotundă, cu diametrul de 22-26 cm.

MOD DE PREPARARE:

1.Puneți pudra de cacao, zahărul tos, zahărul vanilat, bicarbonatul de sodiu și un praf de sare într-un bol adânc. Amestecați.

2.Adăugați făina cernută și amestecați.

3.Adăugați uleiul, oțetul și apa. Amestecați până la omogenizare.

4.Transferați aluatul obținut în tava unsă cu puțin ulei, răspândindu-l uniform.

5.Coaceți prăjitura timp de 30-40 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C.

6.Lăsați-o să se răcească, după care scoateți-o din tavă.

7.Porționați-o și serviți-o. Dacă doriți, puteți să o presărați cu zahăr pudră și să o decorați cu dulceață.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

The post Prăjitură de ciocolată (de post) — o rețetă simplă, rapidă și delicioasă! appeared first on Retete Usoare.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.