Retete Culinare

Prajitura „Fantezie de ciocolata”. Moale, insiropata si ciocolatoasa

Prajitura „Fantezie de ciocolata”. Moale, insiropata și ciocolatoasa…

Prajitura „Fantezie de ciocolata”

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-5 ouă;
-6 linguri de zahăr;
-6 linguri de ulei rafinat de floarea-soarelui;
-6 linguri de apă;
-6 linguri de lapte;
-6 linguri de făină;
-2 linguri de pudră de cacao;
-10 g de praf de copt.

Pentru sirop:

-250 ml de apă;
-5 linguri de zahăr.

Pentru glazură:

-500 ml de smântână pentru frișcă 30-35%;
-300 g de ciocolată.

Noi am copt prăjitura într-o tavă dreptunghiulară, cu dimensiunile de 20 x 30 cm.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: bateți ouăle și zahărul cu mixerul pornit la viteză mare, pe parcursul a 5 minute, până vor deveni spumoase și voluminoase.

2.Adăugați uleiul rafinat de floarea-soarelui, apa și laptele. Amestecați cu mixerul pornit la viteză mică.
3.Adăugați făina cernută împreună cu praful de copt și pudra de cacao. Amestecați cu spatula sau telul până la omogenizare.

4.Transferați aluatul obținut în tava unsă cu unt, răspândindu-l uniform.

5.Coaceți prăjitura timp de 20 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.

6.Lăsați prăjitura să se răcească până la temperatura camerei.
7.Pregătiți siropul: puneți apa și zahărul într-o crăticioară cu fundul gros. Fierbeți-le timp de 1 minut din momentul clocotirii (zahărul trebuie să se dizolve complet).
8.Lăsați siropul să se răcească pe parcursul a 10 minute, până va deveni călduț.

9.Turnați siropul cald pe suprafața prăjiturii răcite, răspândindu-l uniform. Lăsați-o să se răcească.

10.Pregătiți glazura: puneți smântâna pentru frișcă și ciocolata ruptă în bucățele într-o crăticioară cu fundul gros. Încălziți-le pe foc mic, până când ciocolata se va topi complet și se va răspândi uniform prin smântână. Aveți grijă să nu le clocotiți!
11.Lăsați glazura să se răcească pe parcursul a 20 minute.

12.Apoi turnați glazura caldă pe suprafața prăjiturii, răspândindu-o uniform.

13.Dați prăjitura la frigider pentru 3 ore.

14.Apoi tăiați-o în pătrate.

15.Serviți prăjitura de ciocolată și bucurați-vă de gustul ei minunat!


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.