Actualitate

Cîțu spune că este de acord cu președintele Klaus Iohannis pe subiectul criticilor la adresa ministrului justiției.

Premierul Florin Cîțu spune că este de acord cu președintele Klaus Iohannis pe subiectul criticilor la adresa ministrului justiției, Stelian Ion, pentru faptul că nu a fost încă desființată Secția Specială pentru magistrați. Premierul spune că este „rolul ministrului justiției să împingă aceste proiecte de la spate”.

Sunt de acord cu domnul președinte cam cu totul. Ideea este că noi avem așteptări de la miniștri. Avem obiective și avem așteptări. Eu am spus de fiecare dată și la coaliție «haideți să stăm la masă, să discutăm, să găsim soluții». Am fost de acord să spune că până aici poate nu am mers pe cel mai bun drum, mergem înapoi să găsim soluția.

Obiectivele noastre rămân aceleași – desființarea SIIJ, modificarea legilor justiției, deci toate acestea rămân obiectivele noastre. Trebuie să recunoaștem cu curaj, câteodată, că poate n-am găsit cea mai bună soluție. Dar până la urmă trebuie să mergem să căutăm această soluție și bineînțeles că este rolul ministrului justiției să vină și să împingă aceste proiecte de la spate.

În continuare va avea susținerea mea și când vor găsi o soluție, eu voi merge pe acea soluție. Numai prin dialog se poate face acest lucru. De aceea, le-am spus tuturor să stăm la masă, să discutăm, să găsim cea mai bună soluție. Fără dialog, fiecare vorbim fiecare prin presă cu celălalt, nu vom putea găsi această soluție. Ministrul justiției are un rol important în tot acest angrenaj”, a spus Florin Cîțu.

Anterior, președintele Iohannis l-a criticat pe ministrul Justiției pentru faptul că SIIJ nu a fost desființată încă – „Mai sunt multe lucruri care nu funcţionează. Bunăoară, SIIJ nu a fost desfiinţată, chit că toată lumea s-a lăudat că aşa va face, dar ministrul Justiţiei nu a găsit încă calea potrivită”, a spus Klaus Iohannis.

La rândul său, Stelian Ion a răspuns că „desființarea SIIJ putea fi realizată încă din februarie, de când Ministerul Justiției a propus proiectul și a fost aprobat și susținut de Guvern”.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Interzisa copierea sau modificarea continutului.