miercuri 15 august 2018 6:40 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / Presa arabă după atacurile sângeroase din Paris | Mesaje nuanțate pentru poporul francez
Adpres Market
raniti-atentat-paris

Presa arabă după atacurile sângeroase din Paris | Mesaje nuanțate pentru poporul francez

AdpresFM - Radio Online Stations  

Pe social media, milioane de mesaje de susținere au venit de la oameni din țările arabe pentru poporul francez. Într-un ton mai mult sau mai puțin moderat, același mesaj poate fi găsit și în presa arabă. Dar există nuanțe, notează euractiv.ro

Al-Hayat: Terorismul si esecul politic

O lovitura dureroasa primește Beirutul si, la nici 24 de ore de la aceasta, o alta se abate asupra Parisului. Prima tragedie a avut loc in Orientul Mijlociu si, mai precis, in tarile Levantului, unde are loc un razboi civil strasnic, in apropierea Beirutului. Cat despre a doua lovitura, ea a avut loc in Europa, unde nu exista razboaie civile, nu exista o primavara europeana, pe un taram pasnic si impacat cu sine insusi.

Distanta intre aceste Europa si Orientul Mijlociu este imensa. De ce au avut loc aceste atentate tocmai in Beirut si in Paris? Si de ce inaintea lor in Ryad, New York, Casablanca, Kuweit, etc.. Harta terorismului acopera intreaga lume. Sunt adevaruri cunoscute despre terorism, printre care faptul ca se trage din Orientul Mijlociu.

Ash-sharq Al-Awsat

Reuniunea de la Viena a inceput si atacurile de la Paris ar putea uni coordonarea internationala pentru combaterea Statului Islamic. Regele saudit e citat de ziar cu urmatorul mesaj: Masacrul odios de la Paris nu poate fi justificat nici de ratiune si nici de religie, iar Islamul este nevinovat in fata acestor comportamente.

Al Ahram (Egipt)

Cel mai abominabil val de teroare loveste Franta, zeci de morti in atacuri simultane in Paris si Hollande anunta stare de urgenta si inchiderea granitelor

Egiptul condamna in cei mai duri termeni atacurile teroriste, regretabile, care au avut loc la Paris. Presedintele Abdelfattah As-Sissi l-a insarcinat pe ambasadorul egiptean la Paris sa transmita cele mai sincere condoleante conducerii politice din Franta, guvernului francez si poporului francez. Egiptul se declara solidar cu Franta si isi manifesta dorinta de a sustine in continuare eforturile internationale de a combate terorismul, care nu cunoaste nici granite si nici religie.

Al-Manar (ziar apropiat Hezbollah)

Secretarul General al Hezbollahului a sustinut un discurs sambata, in care s-a referit in principal la exploziile din Beirut. Singura referire la Franta a fost ca „nu trebuie sa ne asteptam la ceva din strainatate, caci strainatatea nu are timp acum de noi, ci este ocupata cu propriile ei probleme interne si ceea ce se intampla acum in Franta sustine aceasta teorie si aceasta parere”. De asemenea, a condamnat in cei mai duri termeni atacurile teroriste din Franta.

Al-Ghad (Iordania)

Netanyahu promite ca va ajuta Franta cu informatii secrete dupa atacurile de la Paris

Maan (Palestina)

Mossadul sustine ca se afla in posesia unor informatii secrete despre atacurile din Paris, Beirut si Sinai.

Tayyar (Liban)

Ce s-a intamplat in Paris este un cutremur in domeniul securitatii si repercusiunile lui nu pot fi ignorate. Exista celule teroriste in crestere in Franta si in toata Europa, iar Daesh (ISIS) poate ameninta astazi pe oricine si oriunde. Occidentul trebuie sa se trezeasca in acest moment pentru ca gruparile teroriste nu se limiteaza doar la IS. Din pacate, presedintele francez nu a vorbit decat de IS, dar avem de a face cu o puzderie de grupari teroriste. Exista o manipulare a opinii publice internationale. Cine va putea lupta impotriva statului islamic, daca nu armatele libaneze, siriene, irakiene? Dreapta Franceza va triumfa in Franta.

 

Adpres.ro : Adpres Media – Grup Media Target : contact@adpres.ro

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com