Actualitate

Preşedintele american Donald Trump a părăsit Casa Albă. ”Ne vom revedea într-un fel sau altul”

truump pleaca

Preşedintele american Donald Trump a părăsit miercuri dimineaţă Casa Albă, cu câteva ore înainte de finalul mandatului său, fără să-l fi primit mai întâi pe succesorul său, Joe Biden, care va depune jurământul la prânz, relatează AFP şi DPA.

Elicopterul prezidenţial Marine One, avându-i la bord pe Donald şi Melania Trump, şi-a luat zborul din grădinile Casei Albe, la puţin timp după ora locală 08:15 (13:15 GMT).Elicopterul a aterizat la baza Maryland, unde a avut loc o ceremonie organizată de Trump cu apropiații săi, sumară, în care fostul președinte și-a lăudat meritele fără egal, netezind drumul noii administrații. El a amintit reducerea impozitelor și a spus că doar pandemia a fost partea tristă  a ultimei perioade, dar chiar și așa el lasă o Americă pe puternică. Din păcate, dezbinată cum n-a fost niciodată, poate doar la războiul de Secesiune.

De acolo, cuplul prezidenţial a plecat, în aplauzele celor prezenți, cu avionul Air Force One către Florida, unde Trump va petrece ultimele ore ale preşedinţiei sale. El nu va participa la inaugurarea preşedintelui ales Joe Biden, sfidând o regulă seculară în istoria SUA și adâncind o falie în poporul american care se va stinge greu.

”Ne vom revedea într-un fel sau altul”, cuvintele rostite împreună cu un ”la revedere” apăsat, aproape amenințător, indică poate planurile lui Trump de a-și face un partid și de a reveni. Cum, cu ajutorul cui, e greu de răspuns fiindcă unele gesturi ale lui Trump nu au fost ale unui președinte responsabil.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.