Actualitate

Președintele Iohannis: Școala începe pe 14 septembrie

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că noul an școlar începe la 14 septembrie. Șeful statului a declarat că se au în vedere trei scenarii, în funcție de numărul de bolnavi din fiecare localitate.

“Pe 14 septembrie începe noul an școlar preuniversitar. Pentru majoritatea elevilor asta înseamnă că vor merge fizic la școală. Pentru a ține cont de impactul pandemiei, în fiecare școală au fost elaborate trei scenarii in funcție de numărul de bolnavi. Aceste trei scenarii sunt: scenariul verde – când mai puțin de o persoană, în medie, a fost confirmată pozitiv în ultimele 14 zile în acea localitate, scenariul galben – între 1 și 3 persoane în medie și scenariul roșu când au apărut mai mult de 3 bolnavi noi. Aceste scenarii se folosesc pentru a descrie ce se întâmplă în școală. Felul în care va funcționa fiecare unitate școlară va fi decis local. Decizia se descentralizează la nivel de județ”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Iată ce presupune fiecare scenariu:
Scenariul verde – toți elevii merg fizic la școală
Scenariul galben – o parte din activități la școală, o parte în online
Scenariul roșu – nimeni nu merge la școală, cursurile se țin online

AMPress

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.