Actualitate

Președintele PE afirmă că nu s-a înregistrat „niciun progres” în urma discuțiilor pe tema Brexit

David Sassoli, președintele Parlamentului European, a declarat marți, după întrevederea sa cu premierul britanic Boris Johnson, că nu s-a înregistrat „niciun progres” în urma discuțiilor pe tema Brexit, relatează site-ul Politico.

„Am venit aici încrezător cu speranța că voi auzi propuneri care ar putea duce propulsa înainte negocierile. Cu toate acestea, trebuie să notez că nu s-au înregistrat progrese”, a declarat oficialul european, care s-a întâlnit la Londra cu Boris Johnson.

Dacă cele mai recente propuneri ale lui Boris Johnson privind Brexit sunt tot ce are de oferit, atunci premierul britanic „nu dorește un acord”, a adăugat David Sassoli.

Oficialul european a mai afirmat că Boris Johnson a oferit răspunsuri vagi la întrebările sale privind menținerea unei frontiere deschise între Irlanda, stat membru UE, și regiunea britanică Irlanda de Nord.

Săptămâna trecută, Johnson a propus un nou aranjament vamal și de reglementare pentru frontiera Irlanda-Irlanda de Nord. Propunere prevede crearea unei frontiere vamale, departe de graniță fizică între cele două state, care ar fi gestionată într-un mod care nu este momentan clar.

Sursa: News 24 Romania.

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adpres Media

Interzisa copierea sau modificarea continutului.