Actualitate

Prețul cuprului duce la o criză de muniție in Europa. Dacă nu distrugeam fabricile, astăzi eram lideri de piață.

Cartușele sunt fabricate dintr-un aliaj de cupru și zinc. Prețul la cupru, zinc, plumb, aproape că s-a dublat. În timp de pandemie se petrec lucruri stranii pe piața bursieră. Unele au o justificare, altele nu.

Cuprul este considerat “noul petrol”. În pandemie a înregistrat cel mai ridicat nivel din ultimul deceniu. Și cum cartușele au în compoziție cupru, o criză de muniție era inevitabilă.

Toate stocurile din Europa au fost epuizate rapid. Nu ține de o strategie anume. Doar în ultimul an, în America, peste 6 milioane de cetățeni au devenit posesori de arme, mulți dintre ei, până în pandemie, le detestau. La un calcul simplu, 6 milioane de posesori, să spunem că fiecare  ar fi cumpărat o singură cutie (50 de cartușe), ne-ar da o cifră amețitoare: 300 de milioane de cartușe. Așadar, piața americană a absorbit totul…

Dacă aș fi managerul fabricii de muniție Sadu, în acest moment, toate liniile ar lucra la foc continuu. Dar, ar mai fi o problemă. Tot ce a însemnat industrie strategică, a fost pusă pe butuci în România, intenționat sau din lipsă de experiență managerială. Nu poți fabrica cartușe, fără capse, fără pulbere.

Fabrica de pulbere de la Făgăraș a fost închisă, astăzi, importăm “praful negru”. De ce? Care e miza?

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.