Sanatate

Primăria Capitalei, anunț despre insecta „Tigrul platanului”

Primăria Capitalei anunţă că în următoarele săptămâni va continua aplicarea tratamentelor de combatere a ţânţarilor, dar şi a altor insecte, precum „Tigrul platanului”, în principalele zone publice, informează News.ro.

170816_TIGRUL_DE_PLATAN_02_INQUMA_Photos_Octav_Ganea

Primăria Capitalei spune că în perioada 21 august – 29 septembrie se vor aplica alte două tratamente de combatere a ţânţarilor în parcurile administrate de Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) şi de primăriile de sector, dar şi pe spaţiile verzi.

Potrivit municipalităţii, concomitent cu tratamentele de combatere a ţânţarilor, Centrul pentru Protecţia Plantelor aplică şi tratamente fitosanitare pentru combaterea dăunătorului „Tigrul platanului”.

Aceste tratamente vizează bolile plantelor şi dăunătorii – insecte, viermi, larve – şi se aplică potrivit unui grafic, în urma buletinelor de analiză şi avertizare trimise de Agenţia Naţională Fitosanitară, în funcţie de fiecare specie, a mai precizat, duminică, Primăria Capitalei.

170816_TIGRUL_DE_PLATAN_01_INQUMA_Photos_Octav_Ganea

Primăria Capitalei susţine că până luni se va încheia cel de-al cincilea tratament de combatere a ţânţarilor în parcurile administrate de ALPAB, iar următoarele două tratamente vor fi făcute în perioada 30 august – 6 septembrie şi 20 – 27 septembrie. În parcurile administrate de primăriile de sector, dezinsecţia ar urma să se încheie în 19 septembrie.

Conform sursei citate, tratamentele se fac cu produsele Fendona 15 SC şi K-othrine Profi EC 250 sau Aqua K-othrine.

Municipalitatea mai spune că până acum în parcurile administrate de ALPAB s-au făcut cinci dezinsecţii, începând din 24 aprilie, iar pe spaţiile verzi şi în parcurile administrate de primăriile de sector au fost făcute câte patru tratamente.

În această vară, bucureştenii se confruntă cu o invazie neobișnuită a unei specii de insecte – „Tigrul platanului”, care ciupesc în mod supărător.

170816_TIGRUL_DE_PLATAN_00_INQUMA_Photos_Octav_Ganea (1)

Specialiştii spun că „Tigrul platanului”, specie originară din America de Nord, care afectează frunzele platanului, este din aceeaşi familie cu ploşniţele.

„Tigrul de platan este o insectă micuţă, este din ordinul heteroptera, cel care mai conţine ploşniţele de pat, ploşniţele de câmp. Are până la 4-6 milimetri, 6 milimetri este talia maximă. Anul acesta avem o invazie masivă care s-a semnalat deja în mai multe oraşe, inclusiv, bineînţeles, în Bucureşti”, a explicat la Digi24 Alexandru Iftime, muzeograf la Muzeul Grigore Antipa din Capitală.

sursa: digi24.ro


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.