Sanatate

Primul vaccin anti-COVID va ajunge în România la începutul anului viitor

Vaccin 2 1

Primul vaccin anti-COVID va ajunge în România la începutul anului viitor. Ţara noastră ar urma să primească de la Comisia Europeană aproape 1,3 milioane de doze de ser, într-o primă tranșă. Vaccinul împotriva acestui virus este în faza experimentală.

300 de milioane de doze de vaccin împotriva SARS COV 2 vor fi împărțite, în prima fază, țărilor din spațiul comunitar. În total, țara noastră a făcut deja comandă de vaccin pentru 10,7 milioane de persoane.

„Sperăm că după 1 ianuarie să putem beneficia și de primele doze de vaccin. În acest moment firmele cu care suntem noi și Comisia Europeană în discuții ne vor prezenta două variante și varianta cu un singur vaccin sau varianta și cu rapel la 29 de zile”, a spus Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, potrivit stiri.tvr.ro.

Medicii și profesorii vor fi primii cărora li se vă administra vaccinul anti – COVID. Însă pe lista priorităților sunt și persoanele vulnerabile, adică vârstnici dar și copii.

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.