Actualitate

Pro România va vota moțiunea de cenzură

Delegația Permanentă Națională a Pro România s-a reunit duminică și a adoptat o serie de decizii capitale pentru viitoarele parteneriate cu alte forțe politice pentru perioada următoare.

Decizii ale Delegației Naționale a PRO România – 9 iunie 2019:

Pachetul de priorități politice pe care le susținem și care reprezintă condițiile obligatorii pentru a avea un parteneriat în perioada următoare:

1. Abrogarea OUG 114 cu păstrarea prevederilor pe care mediul de afaceri și autoritățile locale le consideră pozitive.

2. Aplicarea integrală a legii 223/2015 – pensiile militare nu sunt pensii speciale

3. Reformarea Ministerului Afacerilor Interne – schimbarea doamnei ministru Carmen Dan și îmbunătățirea capacității poliției de frontieră în perioada vacanțelor pentru a evita cozile, soluționarea incidentelor de la Valea Uzului, stabilirea responsabilii pentru incidentele din 10 august.

4. Programul Operațional Infrastructură Mare să treacă de la discuții teoretice la semnarea a 5 contracte : cele 3 spitale regionale și cele doua autostrazi (autostrada Moldovei Iasi – Targu Mures și autostrada Pitesti-Sibiu)

5. Implementarea legii privind votul electronic – PRO România a depus o propunere, trebuie discutată împreună cu celelalte propuneri si implementata pana la Alegerile Prezidentiale

6. Alegeri pentru primari și președinții de consilii județene în 2 tururi

7. Renunțarea la forma actuală a Fondului Suveran – România are nevoie de un astfel de fond, dar nu in forma construita de Valcov – Teodorovici .

8. Modificarea rapidă a legii finanțării partidelor politice – sumele primite ca subventie trebuie sa revina la nivelul dinainte de 2018 ( o reducere de aprox 90%).

Alte decizii:

• parlamentarii PRO România vor vota la vedere PENTRU moțiunea de cenzură ( însă nu vom semna textul intocmit de PNL – USR – PMP – UDMR )

• propunerea PRO România pentru funcția de Prim-ministru este Sorin Cîmpeanu (în situația în care moțiunea va trece)

• propunerea PRO România pentru funcția de comisar european este Corina Crețu – doar in acest fel avem certitudinea obtinerii pentru candidatul roman a functiei de vicepresedinte al Comisiei si un portofoliu relevant

• PRO România va semna pactul proeuroepean propus de președintele Klaus Iohannis.

• PRO România își propune să devină al treilea grup parlamentar din Camera Deputaților urmand sa coopteze in perioada urmatoare inca ( cel putin) 4 deputati

• în primul weekend din septembrie PRO România va avea congres și va desemna candidatul la prezidențiale

• ulterior desemnării candidatului la prezidențiale PRO România va face și alegeri județene în filiale.

• PRO România nu va face alianță nici cu PSD, nici cu PNL

• PRO România devine membru al Partidului Democrat European, iar până în data de 17 iunie va decide in cadrul carui Grup Politic va activa in Parlamentul European

Suntem ProRomania – si tinem cu Romania!

Articolul Pro România va vota moțiunea de cenzură apare prima dată în Cronica Romana.

Cascada Bucias   

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.